Vertrouwen particuliere belegger neemt verder toe

Geschreven door Dieter Haerens | 5 minuten

Ondanks dat recente beursrecords bij sommige analisten voor hoogtevrees zorgen, blijft het vertrouwen van Binck-beleggers in de financiële markten nog steeds toenemen. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van april, waarin beleggende klanten hun oordeel geven over het beursklimaat.

De Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,63 (op een schaal tussen -10 en +10), de hoogste stand van dit jaar en daarmee ook opnieuw hoger dan een maand eerder toen een +2,21 resulteerde.

Opmerkelijk veel nieuwkomers deze maand. De nieuwe favoriete aandelen van deze maand zijn: Unifiedpost, Umicore en Total. Tesla blijft opnieuw het meest favoriete aandeel voor verkoop gevolgd door twee nieuwkomers: Gamestop en KPN. De techsector is opnieuw de populairste sector om in te investeren, gevolgd door de medische sector.

Vertrouwen opnieuw iets verder omhoog

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Belgische beleggers van BinckBank deze maand zeer positief zijn over zowel de lokale als internationale markten.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Belgische beleggers dat de BEL20 de komende maand +2,45% en de S&P 500 +2,91% zouden kunnen aantrekken. In maart werd de schatting voor de BEL20 gezet op +1,45% en op +0,92% voor de S&P 500. Dit betekent dat er dus een forse stijging is voor zowel de BEL20 als de S&P500.

Opmerkelijk veel nieuwkomers voor zowel inkoop als verkoop

Unifiedpost, Umicore en Total maken hun intrede in de top 3 voor inkoop als favoriete aandelen. Tesla is nog steeds veruit het aandeel bij voorkeur om te verkopen.

Favoriete aandelen voor aankoop

 1. Unifiedpost
 2. Umicore
 3. Total

Favoriete aandelen voor verkoop 

 1. Tesla
 2. Gamestop
 3. KPN

Tech neemt opnieuw voorsprong op medische sector

De techsector neemt deze maand opnieuw een kleine voorsprong van 0,45% op de medische sector. Daarnaast eindigt de sector van de grondstoffen opnieuw op de derde plaats.


 1. Technologie (20,54%) 
 2. Medisch-pharmaceutisch (20,09%) 
 3. Grondstoffen (12,95%) 

Minst populaire sectoren om in te beleggen


 1. Telecom (2,68%) 
 2. Nutsbedrijven (3,57%) 
 3. Logistiek (5,36%) 

De Euro V.S. de Dollar

Europa blijft met 62,89% de voorkeursregio om te investeren onder onze beleggers, gevolgd door Noord-Amerika met 26,89%. Tenslotte verkiest 7,22 % Azië.

De grootste groep beleggers (ongeveer 40%) is van mening dat de Dollar sterker zal komen te staan tegenover de Euro. In maart waren 27% van de beleggers van mening dat de Euro sterker komt te staan dan de Dollar. Deze maand is dit gedaald naar 21,65%.

Maandoverzicht

Verder terugkijken op april? In de Binck Beursbarometer vindt u een volledig overzicht van de voorbije maand:

Beursbarometer april

Aan elke belegging zijn risico's verbonden, uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Deel dit artikel:

Auteur

Dieter Haerens

Dieter Haerens is Country Manager bij BinckBank België. Gepassioneerd door alles wat te maken heeft met de deelverzameling van de financiële wereld, technologie en customer centricity, deelt hij af en toe zijn opinie. 

DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. De beloning van Dieter Haerens staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in dit artikel. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico's met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico's kunt u lezen op de productpagina's op www.binck.be.