Beleggingsproducten

Bij BinckBank vindt u een waaier aan beleggingsinstrumenten. Zo kan u uw portefeuille steeds diversifiëren en optimaal samenstellen volgens uw eigen wensen.

Aandelen

Aandelen vormen de hoeksteen van de gemiddelde beleggingsportefeuille. Een aandeel is een bewijs van deelname in het kapitaal van een bedrijf. De aandeelhouder is dus voor een deel eigenaar van een onderneming.

Lees meer

Opties

Een optie is een recht om een onderliggende waarde te kopen of verkopen (= een optie kopen) of een plicht om de onderliggende waarde af te nemen of te leveren (= een optie schrijven). De onderliggende waarde kan een aandeel zijn, maar bijvoorbeeld ook een index of valuta.

Lees meer

Turbo's

Turbo's zijn financiële instrumenten die met een beperkte investering inspelen op koersstijgingen en -dalingen om op korte termijn een hoger rendement te bekomen via het hefboommechanisme.

Lees meer

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds wordt beheerd door een professionele fondsmanager en is vaak opgebouwd uit een mix van aandelen, obligaties, geld en/of grondstoffen. Het is een eenvoudig instrument waar u bijna geen omkijken naar heeft.

Lees meer of ontdek onze fondsbeheerders

Warrants

Een warrant geeft u het recht om gedurende een specifieke periode een bepaald aantal aandelen tegen een vooraf afgesproken koers te verwerven. Een warrant lijkt dus op een optie, maar is het niet. Het belangrijkste verschil is dat opties worden uitgegeven door de beurs en warrants door een bank of instelling.

Lees meer

Vreemde valuta

Een rekening in vreemde valuta is een bankrekening in een andere valuta dan Euro en is interessant als u veel handelt in het buitenland.

Lees meer

Trackers

Een tracker of ETF (Exchange Traded Fund) is een eenvoudig beleggingsproduct dat een bepaalde grondstof, beursindex of aandelenkorf op de voet tracht te volgen. Beleggen in trackers wordt daarom ook wel indexbeleggen genoemd.

Lees meer

Futures

Een future is een overeenkomst over een toekomstige transactie waarbij twee partijen afspreken om op een vastgelegde datum een onderliggende waarde te kopen of verkopen. Looptijd en contractgrootte zijn op voorhand vastgelegd en gestandaardiseerd waardoor verhandeling op de beurs mogelijk is.

Lees meer

Schuldinstrumenten

Een schuldinstrument is een soort van lening aan de overheid of aan een bedrijf in de vorm van een verhandelbaar financieel instrument. Een schuldinstrument valt uiteen in twee componenten: de hoofdsom van de lening en de periodieke rentebetalingen (= coupon).

Lees meer