AIM

Wanneer u een aandeel zoekt, is het mogelijk dat het op de AIM noteert. AIM is kort voor Alternative Investment Market en is een zijbeurs (of onderdeel) van de LSE (London Stock Exchange). Op de AIM gelden er minder regels, waardoor bedrijven makkelijker een listing (beursnotering) kunnen aanvragen op deze beurs (maar wat ook mogelijk meer risico kan inhouden). Dit wordt dan voornamelijk gebruikt door groeibedrijven om aan kapitaal te geraken.


Bij Binck krijgen beleggers ook toegang tot de aandelen van bedrijven die op de AIM genoteerd staan. Weliswaar kan het orderuitvoeringsbeleid afwijken van wat u als belegger gewoon bent.


Het beleid is gebaseerd op handel door MarketMakers (dit zijn professionele partijen). Zij zorgen voor de uitvoeringen maar hebben ook een groot beslissingsrecht in de uitvoering van de ingegeven orders. Zo kan het zijn dat u een order ingeeft tegen een bepaalde prijs voor een bepaald aantal maar dat het order met een lagere of hogere prijs met een ander aantal wordt uitgevoerd.