Beursdip Facebook houdt BinckBank-beleggers niet tegen

2 minuten

Vorig weekend werd bekendgemaakt dat de gegevens van 50 miljoen gebruikers van Facebook stiekem werden doorgespeeld aan een databedrijf en gebruikt werden om de Amerikaanse president Trump de verkiezingen te helpen winnen. Kort daarna kreeg het aandeel Facebook rake klappen op de beurs. Wij gingen in eigen data na welke impact deze berichtgeving had op het handelsgedrag van BinckBank-beleggers.   

Sinds het privacyschandaal aan het licht kwam, is het aandeel van Facebook met 10 procent gedaald. En dat vooral omdat het bedrijf geconfronteerd kan worden met boetes vanuit privacy- of consumenten autoriteiten. Beleggers zijn over het algemeen ook bang dat het schandaal ervoor zal zorgen dat gebruikers van Facebook stoppen met het gebruik van het sociale netwerk. Op Twitter worden mensen met de hashtag #deletefacebook al aangemoedigd om te stoppen met het gebruik van Facebook. Toch lijken BinckBank-beleggers zich daar weinig zorgen over te maken. De daling van het Facebook-aandeel zien ze aan als een ideaal instapmoment. Maandag is er 20 keer meer gehandeld in het Facebook-aandeel dan gemiddeld de voorbije maand, waarbij 4 keer meer aangekocht werd dan verkocht.

Het ziet ernaar uit dat BinckBank-beleggers verwachten dat de beursdip van Facebook slechts tijdelijk is en de waardedaling zichzelf binnenkort weer herstelt. De positieve trend die we sinds begin 2017 in Facebook-posities waarnemen bij onze klanten, blijft tot nu aanhouden.


binck-bg-0165


Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Ook interessant voor u