BinckBank Tour 2020 van start!

Koersen door Vlaanderen, Limburg en Zeeland

5 minuten

Wielerfans opgelet, de BinckBank Tour gaat dinsdag 29 september weer van start! Weliswaar een maand later dan gepland en ook twee dagen korter dan normaal, maar komende week wordt het alsnog volop genieten van de Belgische, Nederlandse en internationale wielertop.

Beleggers kijken het liefst naar het koersenbord, maar voor wielerfans zijn de mooiste koersen op de weg te zien. Al draait ook dat om risico’s wegen, kansen pakken en een zo optimaal mogelijk rendement behalen.

BinckBank is daarom opnieuw de trotse naamgever van het grootste wielerevenement in België en Nederland. En waar dit jaar opnieuw grote namen als Oliver Naesen en Philippe Gilbert, Matthieu van der Poel en Niki Terpstra plus internationale toppers zoals tweevoudig Tour-etappewinnaar Soren Kragh Andersen aan de start zullen verschijnen.


BinckBank Tour 2019

De BinckBank Tour van vorig jaar onderweg door het Vlaamse platteland


Dat de coronacrisis dit voorjaar de voorbereiding van de alweer 4e editie van de BinckBank Tour flink in de war schopte zal u niet verbazen, maar gelukkig kon het afgebroken wielerseizoen deze zomer alsnog worden opgestart.

Na een spectaculaire Tour de France barst met de BinckBank Tour ook het topwielrennen in België en Nederland eindelijk weer los, in oktober gevolgd door – de eveneens uitgestelde - klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

Toch zal het dit jaar anders dan anders zijn. Niet alleen doordat de race voor het eerst in de herfst wordt verreden, maar vooral ook omdat door het aanhoudende coronagevaar het publiek – zeker in de start- en aankomstplaatsen – op afstand zal moeten blijven.


Aalter 2019

Aalter 2019: Dit beeld gaan we dit jaar door corona helaas niet terugzien.


Langs de route, maar vooral ook op de televisie kunt u echter net als voorgaande jaren genieten van een wielergevecht over vijf etappes, dat de renners dit jaar niet alleen naar Zeeland en Limburg brengt maar uiteraard ook de Vlaamse kasseien en heuvels zal laten bedwingen.

Met onder meer een spannende tijdrit in Vlissingen, ongetwijfeld weer sprinten in Ardooie en zoals altijd een zwaarbevochten finale bij de Muur van Geraardsbergen.

Routekaart BinckBank Tour 2020

Routekaart BinckBank Tour 2020

Hierboven ziet u de routekaart van de BinckBank Tour 2020 met hieronder meer informatie over het etappeschema:


Datum Rit KM
 di 29.09  Rit 1 Blankenberge - Ardooie  132.1 km
 wo 30.09  Rit 2 Vlissingen – Vlissingen (tijdrit)  11.0 km
 do 01.10  Rit 3 Philippine - Aalter   165.7km
 vr 02.10  Rit 4 Riemst - Sittard - Geleen  195.4km
 za 03.10  Rit 5 Ottignies-Louvain-la-Neuve - Geraardsbergen   185.0 km

Het laatste nieuws en actuele informatie over deelnemers en klassementen kunt u deze week vinden op de website van de BinckBank Tour.


Wellicht bent u net als ons benieuwd wie op 3 oktober de opvolger zal worden van Laurens De Plus.

Mocht u de renners niet live kunnen bekijken dan kunt u ook dagelijks terecht op Sporza, RTBF en Eurosport voor een verslag van de etappe.


Veel kijkplezier alvast!

Ook interessant voor u