Botsend en tuimelend over de bodem?

Corona-crisis update

Geschreven door Dieter Haerens | 3 minuten
MA 30-03-2020

De beurzen lijken een poging te wagen om uit te bodemen, na een verkoopgolf die zich zo snel verspreidde als het Corona-virus zelf. Economen en beleggers zoeken houvast.

Hoe lang duurt het nog voor de Corona-crisis onder controle geraakt? En hoe lang houdt het virus en de draconische maatregelen die het beestje proberen te temmen de economie nog aan de grond? Hoe erg wordt de situatie in de Verenigde Staten? Veel vragen. Waarop nog geen duidelijke antwoorden te formuleren zijn. En zolang de schade niet op een of andere manier beter gekwantificeerd kan worden, zal de nervositeit blijven.

Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de periode van op- en neergaande koersen aanhoudt. Terwijl de indexen een bodem proberen te vormen. ‘A bumpy ride’ heet dat in het Engels. We zien bij de Zelf Beleggers op het Binck-platform wel een aanhoudende kooplust. Opportunistische beleggers die 5, 10 of zelfs meer jaren vooruitkijken, beseffen ook dat er uitzonderlijke kansen geboden worden.

Een gouden regel: probeer ook nu de markt niet te timen. Maar bouw, desgevallend met gespreide stortingen, uw vermogen van de toekomst geleidelijk aan op.

Deel dit artikel:

Auteur

Dieter Haerens

Dieter Haerens is Country Manager bij BinckBank België. Gepassioneerd door alles wat te maken heeft met de deelverzameling van de financiële wereld, technologie en customer centricity, deelt hij af en toe zijn opinie. 

DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. De beloning van Dieter Haerens staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in dit artikel. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico's met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico's kunt u lezen op de productpagina's op www.binck.be.

Ook interessant voor u