De 5 opvallendste aandelen in januari

Geschreven door Ronald Veerman | 5 minuten

Beleggers zijn allang geen gewoontedieren meer. Waar nog niet eens zo heel lang geleden het overgrote deel in Belgische kwaliteitsaandelen werd geïnvesteerd, werden de afgelopen jaren ook de ETF en opkomende Amerikaanse aandelen als Apple en Amazon omarmd.

Maar daar blijft het niet bij: beleggers blijven constant doorzoeken naar nieuwe aandelen en nieuwe beleggingskansen. Zeker in de huidige tijd van onzekerheid rond de coronapandemie en volatiele financiële markten. Zo zagen we het afgelopen jaar bijvoorbeeld de opkomst van Tesla, Nio en Nikola en coronaconcerns als Moderna en Novacyt.

Een trend die doorzet, want bijna maandelijks duiken er nieuwe aandelen op in de lijstjes van populaire aandelen bij BinckBank. Daarbij kijken we naar zaken als de groei van het belegd vermogen, het aantal transacties en de hoeveelheid klanten die in bepaalde aandelen belegt.

De 5 opvallendste aandelen in januari

Aan de hand van deze lijsten stellen we op gezette tijden ook graag een aantal aandelen aan u voor. Bijvoorbeeld bij de start van dit jaar. Overigens niet omdat we deze aanbevelen of al dan niet koopwaardig achten, maar omdat we zien dat opvallend veel van onze klanten er in handelen of dat sprake is van een forse groei van de interesse in het aandeel.

Hieronder vijf nieuwe namen – een Belgisch, een Nederlands, een Europees en een Amerikaans aandeel plus een ETF - die er deze maand uitspringen.

BioNano Genomics (ISIN US09075F1075)

BioNano Genomics is gespecialiseerd in de productie van software en andere toepassingen voor genetisch en DNA-onderzoek. Het op Nasdaq genoteerde aandeeel onderzoekt onder meer het immuunsysteem en zoekt ook naar oplossingen en toepassingen voor de bestrijding van het coronavirus.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

Gaussin (ISIN FR0013495298)

Het Franse Gaussin is een bedrijf dat onder meer elektrische en op waterstof draaiende batterijen voor auto’s ontwikkelt. Maar het sinds 2010 op Euronext Parijs genoteerde concern levert ook technologische oplossingen voor de luchtvaart, scheepvaart en andere logistieke dienstverleners.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

Ease2Pay (ISIN NL0000345627)

Begin januari ging het hard met de aandelen van het Nederlandse fintechbedrijf Ease2Pay, dat een betaalapp voor parkeren en tanken heeft ontwikkeld. Het Rotterdamse bedrijf is nog niet zo lang beursgenoteerd en werd in 2017 verhandelbaar via een omgekeerde overname van beursfonds DocData.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

D'ieteren (ISIN BE0974259880)

Het Belgisch bedrijf D’ieteren dat is opgericht in 1805. Ze zijn gespecialiseerd in het importeren en exporteren van auto’s maar ook voor het herstellen van autoruiten.  Het beursgenoteerde aandeel maakt een deel uit van de BEL MID en Next 150.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Aan elke belegging zijn risico's verbonden, uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Auteur

Ronald Veerman

Ronald Veerman is financieel expert bij BinckBank Nederland. Daarvoor was hij jarenlang actief als financieel journalist in onder andere Den Haag, Brussel en Amsterdam. Het meest recent als hoofdredacteur van De Financiele Telegraaf (DFT).

DISCLAIMER

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s. Alvorens u overgaat tot een belegging in het kader van Zelf Beleggen gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u in dit geval steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of BinckBank dit niet heeft kunnen toetsen.

Ook interessant voor u