Over de financiële sterkte van BinckBank

Ontdek meer over onze financiële gezondheid

Geschreven door Dieter Haerens | 3 minuten
MA 13-04-2020

De beurzen blijven wisselvallig doordat de economische gevolgen van de coronapandemie zich maar langzaam ontwikkelen en er nog veel onzekerheid heerst. In deze moeilijke tijden willen wij u zo goed mogelijk ondersteunen in het nemen van financiële beslissingen. Dat doen we enerzijds door u zoveel mogelijk actuele informatie aan te bieden, nu meer dan ooit, gesteund door onze beursanalisten en die van Saxo. Anderzijds beantwoorden we graag alle vragen van onze klanten, in alle transparantie. We merken de voorbije weken dat er steeds meer vragen gesteld worden over onze financiële gezondheid. Het antwoord daarop delen we in dit artikel graag met u mee.

Sinds vorig najaar zijn we niet meer beursgenoteerd. En publiceren we dus ook niet elk kwartaal meer onze financiële resultaten. De neerlegging van onze resultaten over het boekjaar 2019 dient nog te gebeuren.

Maar toch houden we eraan u een zeer helder en actueel overzicht te bezorgen van onze huidige financiële stabiliteit.

U zal merken dat die, bijvoorbeeld qua kapitaalsterkte, een pak hoger ligt dan ‘klassieke’ banken. De belangrijkste reden daarvoor is ons zakelijk model. Wij hebben niet of nauwelijks kredietactiviteiten, de winstgevendheid van onze activiteiten wordt mee bepaald door de beweeglijkheid van de markten… En u weet: effectenportefeuilles worden niet aangehouden op de balans van de bank. Ze zijn en blijven te allen tijde rechtstreeks eigendom van de belegger.

Via bijgevoegde link vindt u een handig overzicht van onze belangrijkste financiële parameters per eind 2019. We kunnen u nog meegeven dat we tijdens het afgelopen eerste kwartaal een historisch hoge activiteit hadden bij onze bestaande klanten en een historisch hoge instroom van nieuwe klanten.

Mocht u bezorgdheden hebben of andere vragen over de coronacrisis en de impact ervan op ons als bank of u als belegger, aarzel niet om contact op te nemen met onze Binck Customer Coaches. Raadpleeg hier ook de top 10 vragen die onze coaches tot hier toe over de crisis hebben gekregen.

Deel dit artikel:

Auteur

Dieter Haerens

Dieter Haerens is Country Manager bij BinckBank België. Gepassioneerd door alles wat te maken heeft met de deelverzameling van de financiële wereld, technologie en customer centricity, deelt hij af en toe zijn opinie. 

DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. De beloning van Dieter Haerens staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in dit artikel. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico's met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico's kunt u lezen op de productpagina's op www.binck.be.

Ook interessant voor u