Kooporders schieten de hoogte in

Beleggers zien nu meer dan ooit opportuniteiten op de beurs

Geschreven door Fadwa Lahssini | 3 minuten
MA 06-04-2020

De koersval op de beurzen als gevolg van de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat heel wat aandelen de voorbije maand (en nog steeds) historisch laag stonden geprijsd. Voor veel beleggers was de maand maart hét moment om koopkansen te spotten en snel te handelen.

Meer aankopen dan verkopen

Afgelopen maand noteerden we een uitzonderlijk hoge activiteit op onze platformen: van alle orders die zijn geplaatst, waren meer dan 70% kooporders. Het is duidelijk dat beleggers tijdens de coronacrisis willen profiteren van de lage koersen om aandelen waarin ze geloven in hun portefeuille op te nemen tegen een lage prijs.

Veel nieuwe beleggers

We merken ook dat veel beleggers deze crisis aangrijpen om te starten met beleggen. De voorbije maand hebben we 10 keer zoveel nieuwe rekeningen geopend als in pakweg dezelfde periode vorig jaar. Daarvan zijn meer dan de helft al aan de slag gegaan op de beurs. Wij wensen hen alvast welkom en veel succes met hun beleggingen.

Zelf Beleggers zetten ons aan het werk

We zagen in maart ook steeds meer Zelf Beleggers die ons aan het werk zetten. Ze vertrouwden ons een deel van hun vermogen toe om via Laten Beleggen voor hen te beheren. De markten zijn erg volatiel en het hoofd koel houden is niet altijd gemakkelijk. Deze beleggers willen in deze tijden graag ook rekenen op de werking van Laten Beleggen, en meer specifiek op het principe van kapitaalbewaking om hun vermogen te doen groeien en hun verlies zo veel als mogelijk te beperken.

De meest gekochte aandelen in maart

Onderstaande aandelen hebben onze beleggers de voorbije maand het meeste gekocht. Dat Johnson & Johnson bovenaan het lijstje staat, is niet merkwaardig. Het bedrijf boekte de voorbije weken grote vooruitgang in het ontwikkelen van een vaccin tegen het coronavirus. Beleggers lijken nu te geloven dat het bedrijf zal slagen in de opzet.

  1. Johnson & Johnson
  2. EURAZEO SE
  3. NN Group NV
  4. Danone
  5. Siemens AG
  6. Royal Dutch Shell
  7. Petroleo Brasileiro SA Petrobras
  8. BASF
  9. Engie
  10. Ovintiv Inc

Zal de koopjesperiode nog lang aanhouden?

We zouden kunnen stellen dat beleggers de koersdalingen als een koopjesperiode beschouwen. Toch blijft het moeilijk – om niet te zeggen ‘onmogelijk’ - te voorspellen wanneer de beurzen weer zullen stijgen. Hoe het er nu naar uitziet, zouden deze koersdalingen nog enkele weken of maanden kunnen aanhouden. Mocht dat het geval zijn dan zouden beleggers, net als bij de solden, op het einde de grootste kortingen kunnen rapen. Op basis van het gedrag van de particuliere beleggers daarover inschattingen maken, is ook een onvolledige analyse maken: de grote partijen in de markt bepalen de koersbewegingen op korte termijn heel erg. Maar we zullen zien wie het ‘smart money’ heeft: zij die vandaag kopen voor de lange termijn of zij die met schrik om het hart de koersen verder lager duwen.


Beleggen bij BinckBank?

Open uw Zelf Beleggen-rekening volledig online, in doorgaans minder dan 10 minuten


Start vandaag


GOED OM TE WETEN

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Alvorens u overgaat tot een belegging in het kader van Zelf Beleggen gaat BinckBank na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u in dit geval steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of BinckBank dit niet heeft kunnen toetsen.

Deel dit artikel:

Auteur

Fadwa Lahssini

Als contentstrateeg gaat Fadwa Lahssini op zoek naar wat beleggers bezig houdt. Om de juiste antwoorden te bieden en onderwerpen aan te kaarten die er toe doen, volgt ze het beursnieuws op de voet. Af en toe kadert ze hier interessante gebeurtenissen in de financiële wereld.

Ook interessant voor u