Hoeveel kennis heb ik nodig om te beleggen?

3 minuten

Bezig zijn met later, dat kan op verschillende manieren. Om uw geld te laten renderen denkt u vb. aan beleggen op de beurs, maar de kennis die nodig is, schrikt u af? Dan is vermogensbeheer een mogelijke oplossing.


“Historisch gezien brengt beleggen meer op dan sparen. Op voorwaarde dat u wat beleggen betreft bereid bent meer risico te nemen natuurlijk.”

Financiële producten, specifiek jargon, de spelregels van de beurs, grafieken lezen en analyses doorgronden… de financiële wereld is doorspekt met uitdagingen. Die snappen vraagt al wat inzicht, laat staan ze correct toepassen. Tel daar nog eens de wisselende fiscaliteit en een veranderend politiek landschap bij en we snappen waarom beleggen niet meteen zo aantrekkelijk klinkt.

Nochtans is beleggen nuttig, zeker als aanvulling op uw spaarboekje en als u naar de lange termijn kijkt. Historisch gezien brengt beleggen meer op dan sparen. Op voorwaarde dat u wat beleggen betreft bereid bent meer risico te nemen natuurlijk.

Voor zij die niet noodzakelijk (willen) beschikken over alle kennis van de financiële wereld, bestaat er vermogensbeheer. Daarbij laat u het beheer van uw vermogen in de deskundige handen van een andere beheerder.


Voordelen van een dienst vermogensbeheer


  • U hoeft niet thuis te zijn op de beurs.
  • U moet geen moeilijke/emotionele beslissingen maken.
  • U moet er geen tijd insteken.
  • U kan te allen tijde (online) meevolgen.

BinckBank, verkozen tot beste beleggingsbank van 2017 door spaargids.be, biedt sinds enige tijd ook een dienst vermogensbeheer aan. Bij ons krijgt u een beheerplan dat gestoeld is op uw persoonlijke situatie, uw financiële ambities en het risiconiveau dat u kan/wil nemen. Vanaf € 10.000 kan u aan de slag. Ook betaalt u bij ons geen beurstaks, dankzij de fiscaal vriendelijke structuur van de dienst.


Beleggen is uiteraard geen wondermiddel. Aan elke vorm van beleggen zijn immers risico’s verbonden en de regel is, hoe groter het potentieel rendement, hoe hoger ook het risico.


Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.
Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening.
De fiscale behandeling is afhankelijk van de individuele omstandigheden van een cliënt en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn.
Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor u