Beginnen met beleggen? Een makkie met deze 5 boeken

3 minuten

U wil uw geld aan het werk zetten en u wil dat op de beurs doen. Prima keuze! Alleen: beginnen met beleggen kan nogal overweldigend zijn. Met deze 5 boeken ziet u alvast het bos door de bomen. Ideaal voor op reis of tijdens een rustige avond.


 • Safe strategies for financial freedom, Van K. Tharp, 2004

  In 350 bladzijden leert u meer over het waarom van investeren, hoe u slim investeert en hoe u uw inkomsten kan beschermen. De praktijkvoorbeelden zijn een extra troef. De auteur schreef ook ‘Trade your way to Financial Freedom’ (2007). De inhoud van het boek ligt in lijn met de rol van gids die BinckBank wil nemen wanneer u uw persoonlijke financiële onafhankelijkheid in handen neemt.


 • The Little Book That Still Beats the Market, Joel Greenblatt, 2010

  Al doende leert men, zegt het spreekwoord. Voor zij die vertrouwder zijn met de beurs en het beter willen doen dan de markt, is dit boek een goede startgids. In vlotte taal, makkelijke zinnen en met een portie humor leest u over de formule om de markt te verslaan. Bent u er klaar voor?


 • Beleggen voor dummies, Hans Oudshoorn, BBNC Uitgevers, 2016

  Dit is er eentje uit eigen huis. Hans Oudshoorn, trainer bij BinckBank Nederland, legt in typische Dummies-stijl (gemakkelijk en geduldig) uit hoe u aan beleggen begint. Ligt in de schuif van elke Binckie.


 • Trading in the Zone: Master the Market with Confidence, Discipline, and a Winning Attitude, New York Institute of Finance, Mark Dougless, 1990

  Een gouwe ouwe over emoties op de beurs (en wat er niet mee te doen). Zelfs al kent u al wat knepen van het vak, op de beurs verliest de ratio in de meerderheid van de gevallen het pleit (en u uw geld). Hoe de signalen te herkennen en fouten te vermijden leest u in dit gelauwerd werk.


 • De Bakermat van de beurs, Lodewijk Petram, 2013

  De beurs is al 3 eeuwen oud. Begonnen in de 17de eeuw heeft ze ondertussen al heel wat watertjes doorzwommen. Benieuwd naar het ontstaan ervan? Dan vat dit boek het levensverhaal van het leven (begonnen op de Dam in Nederland) netjes samen. Het verloop van de andere wereldbeurzen komt niet aan bod, maar een fijn boek als u ook een fan bent van geschiedenis.

En nu?

U bent al zover dat u beleggen op de beurs bekijkt als aanvulling op uw inkomen. Met deze tips willen we u dat extra duwtje geven. Dankzij de juiste tools en ondersteuning hebt u alle troeven in huis om zelf uw financiële toekomst in handen te nemen. 

Wist u trouwens dat een Zelf Beleggen-rekening volledig gratis is? Open ze vandaag nog, bij de beste online beleggingsbank van 2017 (verkozen door Spaargids.be).

Ook interessant voor u