Welke aandelen zitten in een 'bounce back-korf'?

Geschreven door Peter Garnry | 3 minuten
VR 13-03-2020

Wanneer de markten dalen, volgt er onvermijdelijk een periode van herstel. Alleen is die periode moeilijk te timen. Om daar optimaal op voorbereid te zijn, reiken wij u graag inspiratie aan om uw portefeuille daarop voor te bereiden met een 'bounce back-korf'.

Een 'bounce back-korf' is een selectie aandelen om in uw portefeuille op te nemen waarvan verwacht wordt dat het herstel het sterkst gaat zijn. Daarvoor zijn we voor u op zoek gegaan naar hoogwaardige bedrijven met een lage schuldenlast waarvan de aandelenkoers sinds 17 januari 2020 sterk is gedaald.

Investeren in aandelen is geen eenrichtingsverkeer van enkel geven, ook al voelde dat de voorbije twee weken wel zo aan. Markten veren vroeg of laat weer op en ondertussen zijn er ook beleidsmaatregelen om een dieptepunt de kop in te drukken. Daarom is belangrijk om voorbereid te zijn op een herstel.

Onze 'bounce back-korf' is gebaseerd op het volgende principe. We zoeken naar hoogwaardige aandelen die sterk in waarde zijn gedaald sinds 17 januari 2020, toen China officieel de uitbraak van COVID-19 bevestigde.

In onderstaande tabel vindt u 20 aandelen met deze kenmerken, verspreid over verschillende sectoren.Wilt u beleggen in een van deze aandelen?

Beleggen in bovenstaande aandelen is mogelijk door zelf te beleggen bij BinckBank. U kunt de aandelen op ons platform eenvoudig terugvinden. Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u vooraf goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.


Beleggen bij BinckBank?

Open uw Zelf Beleggen-rekening volledig online, in doorgaans minder dan 10 minuten


Start vandaag


Auteur

Peter Garnry

Peter is sinds 2010 werkzaam bij Saxo Bank en schrijft voor BinckBank sinds beide banken de krachten hebben gebundeld in 2019. Als Head of Equity Strategy brengt Peter duiding over de evolutie van de financiële markten en licht regelmatig interessante beleggingsstrategieën uit om u te inspireren. Verder wordt hij als beursanalyst regelmatig uitgenodigd door televisiezenders zoals CNBC en Bloomberg TV.

Kom meer te weten over Peter Garnry op de website van Saxo Bank

DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. De beloning van Peter Ganry staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in dit artikel. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico's met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico's kunt u lezen op de productpagina's op www.binck.be.

Ook interessant voor u