Een order plaatsen en portefeuille beheren volgens type belegger

10 minuten

Eerder kon u al lezen over hoe een order verloopt en een goed beheer van uw portefeuille. Vandaag delen we - per type belegger - wat meer tips en tricks die helpen om gerichter uw weg te vinden op het platform.

Voor de fondsbelegger

Bij BinckBank is het aanbod fondsen best uitgebreid dus als startend belegger weet u soms niet goed waar te beginnen. Met de FundFinder kan u aan de hand van verschillende parameters de selectie snel een pak gerichter maken. Zo selecteert u op:

 • Regio
 • Sector
 • Categorie: aandelen, obligaties, gemengd, andere&hellip
 • SRRI risicoklasse: financiële producten zijn geklasseerd volgens een risicograad van 1 tot 7 (met 1 als laagste - let op: de laagste score wil niet zeggen dat het om een risicoloze belegging gaat)
 • Activaspreiding
 • Valuta
 • Beheerder
 • Uitkeringsvorm
 • Fondsaanbieder: BinckBank werkt samen met heel wat gerenommeerde fondsenhuizen. Bekijk het volledige overzicht van de fondshuizen waarmee we samenwerken. Naar het overzicht.

Voor de actieve belegger

Misschien bent u snel weg met beleggen op de beurs. Of had u al ervaring en zoekt u naar een tool die van u een betere belegger maakt. Dat kan, met ProTrader.

 • Volledig webbased

  ProTrader is geschikt voor alle browsers en besturingssystemen. Geen installatie nodig, meteen aan de slag. Ook op een Mac.

 • 360° aanpak

  U kan uw scherm zelf samenstellen, zodat alle informatie relevant voor u samen staat. Kies zelf de grafieken, koersenlijsten en kleuren die u nodig hebt om optimaal te kunnen beleggen.

 • One click trading

  Met 1 klik – in 1 seconde – plaatst u uw order. Handig bij volatiele markten wanneer het snel moet gaan.


Benieuwd wat ProTrader nog allemaal te bieden heeft? Ontdek dan alle functionaliteiten. Naar het overzicht.

Voor de beginnende belegger

Geen idee waar te beginnen? Met de Market Screener kan u op basis van een hele reeks filters een selectie aandelen snel terugvinden. Schuif met de balk om vb. de risicograad, de financiële situatie en de koerst/winst verhouding te weten te komen en gebruik de weergegeven resultaten om uw portefeuille in te vullen.

market-screener

Vooraleer u begint met beleggen, toetsen we bij BinckBank uw kennis over de producten waarin u wil beleggen. Dan doen we vanuit de (Europese) zorgplicht naar onze klanten. Zo kan u per product een vragenlijst invullen. Slaagt u niet voor een vragenlijst van een product waaraan een hoger risico is verbonden, dan krijgt u bij het handelen in dat product een waarschuwing.

Voor elke belegger

Ook met (bijna) niks te doen valt er aan uw portefeuille te verdienen. U kan immers uw effecten uitlenen, in ruil voor een vergoeding. De dienst is makkelijk te activeren onder de Instelingen op het platform. Ontdek de voordelen en de veelgestelde vragen op 'Wat is Uitlenen van effecten?'.

Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank. Alvorens u overgaat tot een belegging gaat BinckBank na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of dit niet heeft kunnen toetsen. Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt. Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.

Ook interessant voor u