Koerscorrectie is kopen!

en nog 3 lessen van professioneel belegger Stefaan Casteleyn

3 minuten
VR 05-04-2019

Beleggen is kiezen voor de winnaars van morgen. Stefaan Castelyn, professioneel belegger bij Nederlandse 1Vermogensbeheer dat ook in België actief is, deelt met u de lessen uit zijn favoriete beleggingsboek "De winnaarseconomie: uitdagingen en kansen van de digitale revolutie" van Koen de Leus. Bent u klaar om te winnen in het tijdperk van de digitale economie? 

"Kwaliteitsvolle technologieaandelen koop je best als ze kelderen."
Stefaan Casteleyn, professioneel belegger

Dat je geld op een spaarboekje ‘verdampt’ is geen nieuws. Door de hoge inflatie en de lage interesten, verlies je aan koopkracht. Beleggen in aandelen, fondsen of obligaties maakt een hogere opbrengst mogelijk, al staat daar een hoger risico tegenover. Natuurlijk moet je weten wat je doet, en het risico zoveel mogelijk spreiden. Wij vroegen beleggingsexperts naar hun favoriete beleggingsboek, en vooral: welke belangrijke lessen ze daaruit haalden.


 1. Identificeer de winnaars

  De toekomst is digitaal. Koen De Leus wijst de weg naar de winnaars van de toekomst. “De grote FAANG bedrijven (techbedrijven Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) zijn sterk in computerkracht en het verzamelen van data over mensen: elementen om succesvol te zijn in het digitale tijdperk. Zij domineren de wereld meer en meer. Slim beleggen is kiezen voor de winnaars van morgen.”


 2. Koerscorrectie is kopen

  “Kwaliteitsvolle technologieaandelen zijn vaak fors geprijsd, je koopt ze best als ze kelderen. Wat dat betreft is de koersdaling van de genoemde techbedrijven afgelopen najaar een koopopportuniteit, al weet je nooit wanneer de bodem precies wordt bereikt natuurlijk.”


 3. Vermijd de verliezers

  Een van de 30 lessen die Koen De Leus in zijn boek opsomt is dat je moet wegblijven van de sectoren die het meest te lijden hebben onder de digitale revolutie. “Dat geldt voor diensten die makkelijk via het internet te vervangen zijn, bijvoorbeeld het bankkantoor en de retail outlet. Zelf neem ik weinig of geen banken of bedrijven verbonden aan de kleinhandel in portefeuille, tenzij ze mee zijn met e-commerce.”


 4. Geen rendement zonder aandelen

  Stefaan Casteleyn: “De rentevoeten zullen voor een lange periode laag blijven. Wie op zoek is naar rendement via obligaties of spaarrekeningen zal dus nog heel lang geduld moeten hebben. Door digitalisering wordt de wereld immers veel transparanter: je kan makkelijker prijzen opvolgen en vergelijken, waardoor de marges in onder andere transport en kleinhandel onder druk staan en prijzen omlaag worden gedrukt. Dat betekent lage inflatie en dus per definitie lage rente. Wie rendement op zijn geld wilt, kiest dus beter voor aandelen.”


BinckBank is als online beleggingsbank al van het begin mee met de digitalisering. Bij ons bent u dan ook zeker van een moderne aanpak. Zo kan u:

 • 24/7 uw portefeuille volgen dankzij de BinckBank-app
 • als veelvuldig handelaar gebruikmaken van ProTrader
 • een strategie testen via de schaduwportefeuille

Naar mijn rekening

Ook interessant voor u