Kom tot een selectie fondsen die bij u past

5 minuten

Het aanbod aan fondsen is overweldigend. Meer dan 7000 in België, hoe ziet u het bos nog door de bomen? Dankzij verstaanbare en gebruiksvriendelijke tools, zoals die van BinckBank.


De BinckBank Fondsentool

Het aanbod van actief beheerde, niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen is vervat in de fondsentool. Deze gids geeft de BinckBank-klant toegang tot de beleggingsexpertise van een ruime selectie gerenommeerde vermogensbeheerders, van lokale partijen tot geïntegreerde wereldspelers. In die zin kan u het beschouwen als een fondsensupermarkt: we bieden meer dan 500 fondsen aan van meer dan 50 beheerders.


De tool laat een klant toe om op basis van de belangrijkste kenmerken van een fonds (de activaspreiding, distributievariant, valuta, etc.) de uitgebreide lijst van mogelijke fondsen te verfijnen tot een beperkte selectie. Op die manier kan u als klant sneller tot een geïnformeerde keuze komen.

Parameters fondsentool Binck-platform


Het fondsenaanbod wordt evenwichtig samengesteld met aandelen-, obligatie- en mixfondsen. Een klant zal bij ons mixfondsen kunnen vinden die volledig het discretionair beheer nabootsen, evenals themafondsen die kunnen dienen als aanvulling op een bestaande portefeuille.


Bij Binckbank werken we continu aan verbetering. Zo denken we eraan om nog extra types fondsen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan fondsen die beleggen in vastgoedbedrijven, alternatieve fondsen (bijv. absolute return) en DBI-fondsen voor vennootschappen. BinckBank kiest er expliciet voor om 2 categorieën van niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen niet op te nemen in de FundFinder: fondsen met kapitaalbescherming en pensioenspaarfondsen.


De specifieke fondsen opgenomen in het aanbod vertrekken vanuit de suggesties en vragen van beheerders enerzijds en klanten anderzijds. Daarnaast zorgen we er voor dat ook Award winnende fondsen of innovatieve strategieën opgenomen worden. Een minimum rating van Morningstar of de leeftijd van het fonds zijn daarentegen geen criteria die BinckBank hanteert.


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust een kijkje op ons overzicht aan fondsbeheerders.


Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank. Alvorens u overgaat tot een belegging gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. Binck zal u steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of Binck dit niet heeft kunnen toetsen. Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt. Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het documentencenter onderaan op www.binck.be.

Ook interessant voor u