Makkelijk handelen dankzij IAOP

3 minuten

Informeren, analyseren, orders plaatsen, portefeuille beheren.
In se is beleggen helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste tools en informatie weet u sneller dan u denkt hoe u wil beleggen.

Informeren

Kennis is macht. U kan op verschillende manieren informatie verzamelen. Het financiële katern in de krant, fora online, via vrienden of bij uw bankier. Ook de meeste brokers hebben een uitgebreid nieuwskatern op hun handelsplatform. Bij een goede partij wordt dat katern constant geüpdatet en breaking news kan u per sms laten binnenkomen. Zo mist u geen enkele handelsopportuniteit.

Analyseren

Lezen is 1 ding, interpreteren iets anders. Een belangrijke factor bij het kiezen welke aandelen u in portefeuille wil, is de analyse. Er bestaan 2 soorten: de technische en de fundamentele.

 • Technisch: een technisch analist is niet geïnteresseerd in een stijging van de winst van een bedrijf, maar probeert het waarschijnlijke koersverloop in kaart te brengen door naar koersgrafieken te kijken of door berekeningen los te laten op historische koersen. Hij zoekt het antwoord op de vraag ‘wanneer moet ik (ver)kopen’. Deze analyse wordt ook wel de ‘luie analyse’ genoemd, omdat er geen deep dive over het bedrijf, de sector, de economie, … aan te pas komt.
 • Fundamenteel: dit type analyse komt het vaakst voor en richt zich op de financiële en economische situatie van een bedrijf. U beoordeelt hiermee hoe een bedrijf er werkelijk voor staat via het jaarverslag, door te kijken naar de concurrenten of zelfs zich te verdiepen in het politiek klimaat van het land waar het bedrijf gevestigd is. De FA helpt een antwoord vormen op de vraag ‘wat moet ik kopen’.

Belangrijk om te weten (en niet te vergeten) is dat beleggen een werk van lange adem is. Wil u snel resultaat, dan moet u van tactiek veranderen of in meer risicovolle producten beleggen, goed wetende dat u dan ook meer kans hebt op verlies van kapitaal.

Orders plaatsen

Hier komt de expertise van Binck duidelijk naar voren. Ons beleggersplatform is 1 van de meest gebruiksvriendelijke op de markt. Als oudste online speler, weten we bij Binck als geen ander waar onze klanten wakker van liggen. We vragen ook graag feedback aan onze klanten, zodat we ons platform constant kunnen optimaliseren.

Een order plaatsen kan snel en makkelijk, op de volgende manier:

 1. Log in op het platform en kies voor inloggen met sms-code
 2. Zoek het aandeel dat u wil verhandelen op via de zoekbalk rechts bovenaan of via de tab ‘Aandelen’ (in het geval u een aandeel wil verhandelen)
 3. Klik op ‘Nieuw Order’ en bepaal wat u wil doen:
  • Kopen of verkopen
  • Kiezen voor een order per stuk of aan een bepaald richtbedrag
  • De orderlimiet vastleggen
 4. Controleer of alle gegevens kloppen (indien niet, kan u het order altijd aanpassen)
 5. Kies voor ‘Plaatsen’ > uw order werd naar de beurs verzonden

Portefeuille beheren

Afhankelijk van de samenstelling van uw portefeuille, verloopt het beheer ervan actief of minder actief. U kan via meldingen per e-mail of sms op de hoogte gehouden worden van eventuele opportuniteiten. U krijgt een overzicht van de huidige orders en historieken en u kan deelnemen aan evenementen zoals aandeelhoudersvergaderingen. De meeste brokers hebben ook een app, waarop u 24/7 de status van uw belegd kapitaal kan nakijken. 

Uw portefeuille loopt – tijd voor het eerste rendement, denkt u? Vergeet dan de kosten niet. En de taksen die van toepassing zijn op uw beleggingen. Geen idee wat die allemaal zijn? Lees dan zeker het volgende artikel: Beleggen  vandaag, fiscaal bekeken. 


Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Alvorens u overgaat tot een belegging gaat BinckBank na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of BinckBank dit niet heeft kunnen toetsen.

Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst

Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het Documentencenter.

Ook interessant voor u