Beursbarometer
juni 2019

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE MARKTEN?

Beursbarometer-vertrouwen

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

huidige maand

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

huidige maand

Vertrouwen belegger op laagste punt sinds 2016

Handelsoorlog van Trump zorgt voor onrust

De neerwaartse trend van de afgelopen weken veroorzaakt door Trumps zoveelste handelsoorlog leidt tot onrust op de internationale beurzen. Het vertrouwen van de particuliere belegger staat op het laagste niveau sinds 2016. Het beurssentiment daalde van +4,1 naar +1,8 (op een schaal van -10 tot +10). Ook de verwachtingen die de belegger heeft van de BEL20 voor de komende maand en de komende 3 maanden zijn vrij pessimistisch.

De favoriete aandelen voor aankoop

huidige maand

AB Inbev en Umicore zijn al enkele maanden zeer geliefd bij BinckBank-beleggers. Het is dus niet verrassend dat ze beide de top 3 halen als favoriet aandeel voor aankoop. Ackermans & Van Haaren vervolledigt deze top 3.

De favoriete aandelen voor verkoop

verkoop

Na een mooi debuut in de BEL20 lijken beleggers te geloven dat de piek van arGEN-X achter de rug is: het aandeel wordt al 2 maanden op rij afgestraft met een 1ste plaats in de categorie ‘minst geliefde aandeel’. Dat AB Inbev ook in deze categorie de 2de plaats krijgt, illustreert de verdeeldheid die er momenteel heerst onder beleggers over het aandeel. Sommigen maken zich zorgen om de recente berichtgevingen rond beschuldigingen van misleidende reclame en machtsmisbruik aan het adres van de brouwer. Anderen blijven ondanks dat geloven in het aandeel als vaste waarde binnen hun beleggingsportefeuille.

favoriete sectoren om in te beleggen

De medische en techsector blijven net als bij de vorige metingen met grote voorsprong topfavoriet.

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 316 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 81 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.