Beursbarometer
Februari 2019

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE MARKTEN?

Beursbarometer-vertrouwen

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Beursbarometer-2

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Beursbarometer-3

De favoriete aandelen voor aankoop

Beursbarometer-aankoop

  1. AB Inbev wisselt opnieuw van plek met Umicore en gaat van 2 naar 1. Mogelijke verklaring zouden zijn dat het bedrijf eind januari schuldpapier ter waarde van 16,3 miljard dollar heeft opgekocht. Analisten voorspellen in elk geval een goed lopend kwartaal en minder tegenwind op de Braziliaanse markt.
  2. Umicore zakt een plek maar volgt met minder dan 1% verschil. Opvallend, gezien een verlaging van het koersdoel door UBS in januari. Bij het uitsturen van de Binck Barometer enquête was wel net bekend geworden dat Umicore de week had afgesloten met 2,4% winst.
  3. Solvay is terug van de partij en duwt Galapagos naar de 4de plaats. Ook hier is sprake van een verlaging van het koersdoel door Credit Suisse maar het nieuws dat BASF onderdelen van Solvay mag overnemen kan een het aandeel een boost hebben gegeven.

De favoriete aandelen voor verkoop

Beursbarometer-verkoop

  1. Bpost staat opnieuw op deze weinig bewonderenswaardige plek na nieuws over een moeilijk 2019 door analisten. Stijgende arbeidskosten, een te late productiviteit en een versnelling van de kostenbesparingprogramma’s drukken nu al de winst voor komend beursjaar.
  2. Telenet Group blijft deze maand staan waar het stond. Half januari verlaagde KBC Securities het koersdoel van de telecomreus en dat kan de positie van het aandeel verklaren. Volgens de analisten zorgen de concurrentie en de regelgeving mogelijk voor onrust bij Telenet.
  3. Proximus sluit de top 3 af. Lang geleden dat we het aandeel hier hebben zien staan. Het nieuws dat de kredietwaardigheid van Proximus wat zal dalen als de overheidsbescherming zou wegvallen verklaart mogelijks de plaats van dit aandeel.

favoriete sectoren om in te beleggen

BinckBank België vs de andere branches

In vergelijking met de andere BinckBank-landen scoort de Belgische BinckBank belegger bovengemiddeld: met 4,5 doen we het beter dan het Binck-gemiddelde (4,1) en moeten we enkel Frankrijk laten voorgaan (5). Italië (2,8) en Nederland (3,9) zien de beurstoekomst iets minder rooskleurig tegemoet.

 

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 431 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 97 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.