Beursbarometer
Maart 2019

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE MARKTEN?

Beursbarometer-vertrouwen

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Beursbarometer-2

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Beursbarometer-3

VERTROUWEN BELEGGER BLIJFT STIJGEN

Een dalende kans op een harde Brexit en herstel van decemberdip zorgen wellicht voor hoogste vertrouwenspiek in jaar tijd.

Het vertrouwen van de BinckBank-belegger bereikt de hoogste vertrouwenspiek in een jaar tijd. De beurzen die goed recupereren van de decemberdip, een slinkende kans op een harde Brexit en de hoopvolle evoluties richting een handelsakkoord tussen China en de VS, zorgen voor een groter optimisme onder beleggers.

De favoriete aandelen voor aankoop

Beursbarometer-aankoop

AB Inbev en Umicore zijn momenteel de favoriete aandelen. Vorige maand konden ze op redelijk veel positieve aanbevelingen rekenen en dat heeft zijn effect niet gemist.

De favoriete aandelen voor verkoop

Beursbarometer-verkoop

Bpost en Engie zijn de minst populaire aandelen. Met het aandeel Bpost gaat het al lang niet zo goed en het nieuws dat het bedrijf binnenkort uit de BEL20 zal verdwijnen, zorgt niet voor beterschap. Ook Engie verdwijnt binnenkort uit de Belgische hoofdindex, al is dat niet omwille van een dalende marktkapitalisatie maar wel doordat het bedrijf niet meer voldoende actief is in België. Toch heeft dat bij beleggers waarschijnlijk de perceptie gecreëerd dat het bedrijf minder goed presteert.

favoriete sectoren om in te beleggen

Net als bij de vorige metingen genieten de farmaceutische sector en de techsector de voorkeur van de beleggers.

BinckBank België vs de andere branches

In vergelijking met de andere BinckBank-landen scoort de Belgische BinckBank belegger bovengemiddeld: met 4,5 doen we het lichtjes beter dan het Binck-gemiddelde (4,4) en moeten we enkel Frankrijk laten voorgaan (4,7). Italië (2,1) en Nederland (4,4) zien de beurstoekomst iets minder rooskleurig tegemoet.

 

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 414 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 84 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.