Beursbarometer
Mei 2019

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE MARKTEN?

Beursbarometer-vertrouwen

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Beursbarometer-2

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Beursbarometer-3

BELEGGER WEINIG VERTROUWEN IN DE TOEKOMST

DE AANHOUDENDE STIJGENDE MARKTEN MAKEN BELEGGERS NERVEUS VOOR EEN DREIGENDE MARKTCORRECTIE

De BinckBank-belegger uit zich positief over de huidige financiële markten. Helaas is de inschatting voor de toekomst heel wat minder rooskleurig. Wanneer wordt gepolst naar de ontwikkelingen van de BEL20 voor de komende maand en de komende 3 maanden, is de verwachting erg laag. Beleggers verwachten respectievelijk een stijging van slechts +0,5% en +0,6% (op een schaal van -10% en +10%), wat meer dan 1% lager is dan de verwachtingen bij de vorige meting.

De favoriete aandelen voor aankoop

Beursbarometer-aankoop

AB Inbev en Galapagos zijn al enkele maanden zeer geliefd bij BinckBank-beleggers. Het is dus niet verrassend dat ze beide de top 3 halen als favoriet aandeel voor aankoop. Umicore vervolledigt deze top 3, ook al kreeg het aandeel een stevige klap te verwerken na de winstwaarschuwing die het bedrijf eind april gaf.

De favoriete aandelen voor verkoop

Beursbarometer-verkoop

Aan de stijgende koers van arGEN-X dreigt stilaan een einde te komen. Of dat lijken beleggers toch deze maand te voorspellen. De populaire nieuwkomer van de BEL20 wordt deze maand afgestraft met een 1ste plaats in de categorie ‘minst geliefde aandeel’. Dat Barclays voor dit aandeel plots aanraadt om het aandeel te houden (na maanden koopadviezen te formuleren), zou daar weleens iets mee te maken kunnen hebben.

favoriete sectoren om in te beleggen

De medische en techsector blijven net als bij de vorige metingen favoriet. Dat de oliesector deze maand aan populariteit won, heeft ongetwijfeld te maken met de stijging van de olieprijzen de voorbije weken. Die prijsstijging werd voornamelijk veroorzaakt door het terugschroeven van de olieproductie door het oliekartel OPEC enerzijds en de politieke en economische instabiliteit in olielanden Libië en Venezuela anderzijds. Ook de Amerikaanse sancties tegen Iran hebben de olie-export in het land bemoeilijkt. Ondertussen is de olieproductie weer opgedreven en lijkt de prijs zich te stabiliseren.

BinckBank België vs de andere branches

In vergelijking met de andere BinckBank-landen scoort de Belgische BinckBank-belegger iets lager op beurssentiment: met 4,1 doen we het iets minder dan het Binck-gemiddelde (4,3). Enkel Italië scoort lager (3,2). Frankrijk (4,1) scoort even hoog als België.

 

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 448 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 107 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.