Beursbarometer
April 2020

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Vertrouwen beleggers ondanks scherpe val positief

Het zijn uitzonderlijke tijden. Dat merken we niet alleen in het dagelijkse leven maar ook op de financiële markten. Het beurssentiment blijft dalen maar toch is het vertrouwen in de financiële markten niet verdwenen. 

Ondanks de scherpe daling van het vertrouwen van +3,3 naar +1,6 (op een schaal van -10 tot 10) merken we enige positiviteit. De belegger verwacht zelfs een heropleving in de komende 3 maanden.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. Galapagos  9,8%
 2. AB Inbev   9,7%
 3. Colruyt 9,0%

Galapagos is topfavoriet deze maand. Waarschijnlijk spelen enkele positieve vorderingen rond de ontwikkeling van 2 nieuwe medicijnen en de koopadviezen van meerdere experten daar een rol in. Ondanks de koersverliezen van aandelen AB Inbev en Colruyt, geloven beleggers nog steeds dat deze aandelen een vaste waarde blijven voor hun portefeuille.

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. AB Inbev 36,9%
 2. ING Group 13,9 %
 3. Colruyt 10,7%

Dat AB InBev en Colruyt ook de top 3 halen als minst populaire aandelen, toont de verdeeldheid onder beleggers over het potentieel van deze effecten. Over ING zijn de meningen minder verdeeld. Volgens beleggers is het aandeel absoluut te mijden deze maand.

 

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Medisch-pharmaceutisch 53%
 2. Technologie   42%
 3. Olie en gas 24%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Consumentenservices 8%
 2. Industrieën 11% 
 3. Nutsbedrijven  13%

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 668 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 164 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.