Beursbarometer
Februari 2020

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Coronavirus heeft impact op vertrouwen belegger

De uitbraak van het virus maakt particuliere beleggers duidelijk minder positief over de beurs.

Toch merken we ondanks een daling van het vertrouwen van +4,9 naar +4,3 dat de meerderheid over het algemeen wel positief is over de financiële markten. In de nabije toekomst wordt er weinig verwacht van de BEL20 maar voor binnen 3 maanden voorspellen beleggers wel een stijging van 0,5%.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. Umicore 9,7%
 2. Ackermans & Van Haaren   8%
 3. arGEN-X 7,6%

Umicore is al enkele maanden zeer geliefd bij BinckBank beleggers. Nieuw in de top 3 zijn Ackermans & Van Haaren en arGEN-X.

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. AB Inbev 20,0%
 2. Proximus 15,0%
 3. Galapagos 8,8%

AB InBev is net als vorige maand het minst populaire aandeel. Galapagos haalt ook deze maand de top 3. Nieuwkomer in deze categorie is Proximus. Beleggers lijken zich zorgen te maken dat de nieuwste ontwikkelingen rond de lancering van een ‘Vlaamse Netflix’ wel impact zou kunnen hebben op de winsten van het bedrijf.

 

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Technologie 41%
 2. Medisch - Farmaceutisch 40%
 3. Consumptiegoederen 24%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Consumptieservices 8%
 2. Industrieën 10%
 3. Financiële ondernemingen 11%

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 379 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 89 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.