Beursbarometer
Januari 2020

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Vertrouwen belegger blijft stijgen ondanks onrust Iran

Na een uitstekend beursjaar 2019, zijn beleggers ook aan de start van het nieuwe  beursjaar positief over de financiële markten.

Ondanks de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, blijft het vertrouwen van de belegger stijgen met een score van 4,9 (op een schaal van -10 tot +10). Het vertrouwen van beleggers ligt daarmee niet alleen hoger dan in december (4,5) maar bereikt daarmee ook het hoogste niveau in twee jaar tijd.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. Umicore 14,3%
 2. UCB   10,0%
 3. AB Inbev 9,7%

Umicore is al enkele maanden zeer geliefd bij BinckBank beleggers. Het is dus niet verrassend dat het aandeel opnieuw op nummer 1 staat als favoriet aandeel voor aankoop. Nieuw in de top 3 is UCB dat een goed jaar achter de rug heeft.

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. AB Inbev 17,8%
 2. ArgenX   13,9%
 3. Galapagos  11,9 %

AB InBev is deze maand het minst populaire aandeel. Ook Argenx en Galapagos scoren niet hoog bij BinckBank beleggers. Nieuwkomer deze maand is Barco. Beleggers lijken te geloven dat de aandelen hun potentieel hebben bereikt.

 

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Medisch & Farmaceutisch 52%
 2. Technologie 39%
 3. Olie & Gas 24%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Consumptieservices 6%
 2. Onderhoud, transport & dienstverlening 7%
 3. Telecom 9%

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 519 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 122 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.