Beursbarometer
Juni 2020

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Beleggers minder euforisch dan de beurzen zelf

Na de forse dip in april en de eerste tekenen van vertrouwensherstel in mei geeft de beursbarometer nu toch opnieuw wat terrein prijs: van +3,7 in mei naar +3,5 in juni. Onder Belgische, Nederlandse (+3,2) en Italiaanse (+3,1) beleggers mag er dan consensus zijn ontstaan, het optimisme van de Franse belegger is daarentegen ongezien. Hun vertrouwen stijgt van +3,7 naar +4,5!

Gematigd vertrouwen in de Bel20 blijft overeind

Volgens de Belgische klanten van BinckBank in deze Europese enquête stijgt de Bel20 de komende 3 maanden met 2,2%. Ook Franse beleggers zien het rooskleurig in voor hun CAC40 (1,2%). Het negativisme van de Nederlandse beleggers ebt langzaam weg (0,0%) terwijl het nu de Italiaanse collega’s zijn die slecht weer voorspellen voor hun FTSE MIB (-1,3%).

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. AB Inbev  11,9%
 2. Galapagos    8,4%
 3. arGEN-X  8,0%

AB Inbev blijft onbetwist topfavoriet. Het wordt uitkijken hoe snel het drinkgedrag weer normaliseert, nu de horeca in veel regio's weer geopend wordt. Het aandeel heeft er een aantal sterke weken opzitten. arGEN-x komt de top3 binnen.

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. AB Inbev 24,0%
 2. Proximus 10,7%
 3. Colruyt 9,3%

Ook Proximus hoorde deze maand thuis in het lijstje van minst geliefde aandelen. Het presenteerde in het eerste kwartaal nochtans iets betere cijfers dan verwacht. De outlook voor 2020 werd gehandhaafd, maar het telecombedrijf waarschuwde wel voor een grote impact van de corona-uitbraak in het tweede kwartaal. Het aandeel verloor in mei 2,6%.

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Medisch-pharmaceutisch 56%
 2. Technologie   50%
 3. Olie en gas 27%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Consumentenservices 5%
 2. Grondstoffen 6% 
 3. Nutsbedrijven  7%

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 462 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 104 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.