Beursbarometer
Maart 2020

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Coronavirus zorgt voor paniek bij beleggers

Het beurssentiment is het laagst sinds de beursdip van eind 2018. De effecten van het coronavirus die met de dag zichtbaarder worden en de toename van maatregelen die worden getroffen om de verspreiding ervan tegen te gaan, laten hun sporen na.

Toch merken we ondanks een daling van het vertrouwen van +4,3 naar +3,3 (op een schaal van -10 tot 10) dat de meerderheid wel een herstel verwacht van de BEL20 in de komende 3 maanden.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. Ackermans & Van Haaren  12,4%
 2. AB Inbev   9,4%
 3. Solvay 8,6%

Ackermans & van Haaren presenteerde eind februari goede jaarresultaten en is daarmee topfavoriet geworden bij BinckBank-beleggers. Ondanks de koersverliezen van aandelen AB Inbev en Solvay, geloven beleggers nog steeds in hun waarde.

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. AB Inbev 27,4%
 2. Galapagos 12,3 %
 3. Proximus 12,3%

Dat AB InBev ook de top 3 haalt als minst populaire aandeel, toont de verdeeldheid onder beleggers over het potentieel van dit aandeel. Galapagos en Proximus wisselen van plaats deze maand maar blijven beide nog in de top 3. De strafbank ziet er deze maand dus niet anders uit.

 

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Medisch-pharmaceutisch 47%
 2. Technologie   35%
 3. Nutsbedrijven 24%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Onderhoud, transport en dienstverlening 3%
 2. Telecommunicatie 6%
 3. Financiële ondernemingen, Industrieën, Consumptiegoederen  10%

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 423 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 97 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.