Beursbarometer
april 2021

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de S&P 500 zich in de komende maanden?

Vertrouwen particuliere belegger neemt verder toe

De Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,63 (op een schaal tussen -10 en +10), de hoogste stand van dit jaar en daarmee ook opnieuw hoger dan een maand eerder toen een +2,21 resulteerde.het vertrouwen van Binck-beleggers in de financiële markten nog steeds toenemen.

Opmerkelijk veel nieuwkomers deze maand. De nieuwe favoriete aandelen van deze maand zijn: Unifiedpost, Umicore en Total. Tesla blijft de meest favoriete aandeel voor verkoop gevolgd door twee nieuwkomers: Gamestop en KPN. De techsector is opnieuw de populairste sector om in te investeren, gevolgd door de medische sector.

Vertrouwen opnieuw iets verder omhoog

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Belgische beleggers van BinckBank deze maand zeer positief zijn over zowel de lokale als internationale markten.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Belgische beleggers dat de BEL20 de komende maand +2,45% en de S&P 500 +2,91% zouden kunnen aantrekken. In maart werd de schatting voor de BEL20 gezet op +1,45% en op +0,92% voor de S&P 500. Dit betekent dat er dus een forse stijging is voor zowel de BEL20 als de S&P500.

Opmerkelijk veel nieuwkomers voor zowel inkoop als verkoop

Unifiedpost, Umicore en Total maken hun intrede in de top 3 voor inkoop als favoriete aandelen.
Tesla is nog steeds veruit het aandeel bij voorkeur om te verkopen.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. Unifiedpost
 2. Umicore 
 3. Total

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. Tesla 
 2. Gamestop
 3. KPN

Tech neemt opnieuw voorsprong op medische sector

De techsector neemt deze maand opnieuw een kleine voorsprong van 0,45% op de medische sector.
Deze maand eindigt de sector van de grondstoffen opnieuw op de derde plaats.

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Technologie 20,54%
 2. Medisch-pharmaceutisch   20,09%
 3. Grondstoffen 12,95%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Telecom 2,68%
 2. Nutsbedrijven 3,57% 
 3. Logistiek 5,36%

De Euro V.S. de Dollar

Europa blijft met 62,89% de voorkeursregio om te investeren onder onze beleggers, gevolgd door Noord-Amerika met 26,89%. Tenslotte verkiest 7,22 % Azië.

De grootste groep beleggers (ongeveer 40%) is van mening dat de dollar sterker zal komen te staan tegenover de Euro. In maart waren 27% van de beleggers van mening dat de Euro sterker komt te staan dan de Dollar. Deze maand is dit gedaald naar 21,65%.

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin mei 2021.

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand  het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 111 Belgische, BinckBank-klanten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.