Beursbarometer
juni 2021

Volg hier elke maand het beleggerssentiment
MAANDELIJKSE UPDATE ROND DE 15E DAG VAN DE MAAND

Hoeveel vertrouwen hebt u in de financiële markten?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de S&P 500 zich in de komende maanden?

Vertrouwen particuliere belegger piekt

Beleggers voorzien komende tijd verdere stijgende beurzen

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Belgische beleggers van BinckBank in juni duidelijk positiever naar de financiële markten kijken dan een maand eerder.

Deze maand is dit met +3,7 (op een schaal van -10 tot +10) liefst een punt hoger dan de +2,7 van mei en tevens het hoogste cijfer van dit jaar.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Belgische beleggers dat zowel de BEL20 als de S&P 500 de komende maand 2,5 tot 3 procent zouden kunnen aantrekken.

Klassieke favorieten

De top 3 aandelen van Binck beleggers bestaat op dit moment uit een aantal klassiekers, namelijk AB Inbev, gevolgd door Ageas en Apple. De minst populaire aandelen zijn momenteel Tesla, Proximus en Royal Shell.

De favoriete aandelen voor aankoop

 1. AB Inbev
 2. Ageas
 3. Apple

De favoriete aandelen voor verkoop

 1. Tesla 
 2. Proximus
 3. Royal Shell

Tech blijft op kop

De tech-industrie en de medische sector blijven bovenaan staan op vlak van favoriete sectoren, deze keer gevolgd door de industriële sector.

De meest populaire sectoren om in te beleggen

 1. Technologie 20,81%
 2. Medisch-pharmaceutisch   16,78%
 3. Grondstoffen 12,08%

De minst populaire sectoren om in te beleggen

 1. Nutsbedrijven 2,35%
 2. Telecom 5,37% 
 3. Olie & Gas 6,04%

Europa en Euro 

Europa blijft met 59 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (34 procent), waar het vertrouwen in groeit tegenover vorige maand (26,7 procent). Azië geniet daarentegen minder vertrouwen bij Binck beleggers, namelijk 5 procent tegenover 9,82% vorige maand.

p> De meeste beleggers denkt dat de euro in de komende periode sterker zal blijven dan de dollar, of dat er geen significante veranderingen zullen plaatsvinden in de huidige koersen van de munteenheid.

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juli 2021.

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand  het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 117 Belgische, BinckBank-klanten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.