Moet ik rijk zijn om te kunnen beleggen? Niet bij BinckBank

De Tijd schreef er ook al over: de voornaamste reden waarom de Belg niet belegt; is omdat hij of zij niet ‘over grote sommen’ beschikt. Maar is die reden wel terecht?

Volgens het artikel zijn uit een rondvraag bij 1.000 Belgen over hun persoonlijke financiën dit de voornaamste redenen om niet te beleggen:

 • Bezitten geen grote som geld (43%)
 • Te weinig kennis (22%)
 • Het risico op verlies (26%)

Opvallend: 22% kiest – ongeacht de spaarrente – nog altijd voor het spaarboekje, terwijl 27 % net vreest dat de inflatie daar aan hun geld zal vreten. Ondanks die vrees geeft amper 13 % aan op zoek te zijn naar een aanvullend alternatief voor dat spaarboekje. Dat de Belgische spaarder zo passief is, ligt volgens het onderzoek voor een deel aan het gebrek aan kennis over beleggen (op de beurs).

Nochtans zijn wij bij BinckBank van oordeel dat voor elke reden een tegenargument te vinden is:

 • Voor beleggen hoeft u geen miljonair te zijn. Met € 50 komt u niet ver (want u betaalt ook kosten) maar hebt u een paar honderd euro opzij staan, dan kan u zeker starten. Veel hangt af van de financiële instrumenten die u kiest. Als u echter weet welk instrument wat doet voor uw portefeuille, komt u al een heel eind. Belangrijk om te weten is dat spreiding van uw portefeuille (door verschillende soorten financiële instrumenten te kiezen) risico tegengaat. Beleggen is trouwens nog nooit zo democratisch geweest (in vergelijking met 20 jaar geleden).
 • We kunnen snappen dat de beurs snel een bos wordt waardoor u de bomen niet meer ziet. Maar met de juiste ondersteuning maakt u op uw eigen tempo kennis met beleggen. Binck Academy voorziet een stappenplan, dossiers, do’s-and-don’ts op de beurs en nog veel meer om u aan de slag te laten gaan op de beurs.
 • Risico op verlies is er altijd. De regel luidt ‘hoe hoger het mogelijk rendement, hoe groter ook het mogelijk verlies’. Bij BinckBank kan u die risico’s gedeeltelijk opvangen met Laten Beleggen. De dienst vermogensbeheer focust bij stijgende markten op de groei van uw kapitaal en bij dalende markten net op het behoud.

Trouwens, bij BinckBank belegt u bij de beste online beleggingsbank van 2017 (verkozen volgens Spaargids.be), kan u gebruik maken van onze uitstekende klantenservice en kan u 24/7 uw portefeuille meevolgen via de app.

Bron: ‘Belgen vinden beleggen iets voor rijke mensen’ op Tijd.be (27 juni 2018)

Lees alles over Laten Beleggen bij BinckBank

Download de brochure en kom in 10 stappen alles te weten.

 • 1 Waarom Laten Beleggen?

 • 2 Waarom bij BinckBank?

 • 3 Hoe werkt het? 

 • 4 Welke opbrengsten kan ik verwachten?

 • 5 Wat kost het?

 • 6 Wat zijn de voorwaarden?

 • 7 Zijn er risico’s?

 • 8 Hoe veilig zit mijn geld bij BinckBank?

 • 9 Hoe blijf ik op de hoogte?

 • 10 Wie is BinckBank?

+32499123456

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze Privacy Verklaring. Bovendien kan u te allen tijde uw communicatievoorkeuren pauzeren of stopzetten. Onderaan elke mail vindt u daarvoor een link naar een overzicht van uw persoonlijke voorkeuren.

Liever eerst een persoonlijk gesprek?

Laat uw gegevens achter zodat 1 van onze specialisten u kan contacteren op een tijdstip dat u past.

Contacteer mij

over BinckBank

BinckBank is een online broker actief in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels heeft BinckBank in België bijna 70.000 klanten. Al sinds 2000 investeert BinckBank in service, gebruiksgemak en educatie om iedereen de kans te geven te (beginnen met) beleggen. Daarmee is het de pionier in online beleggen.

Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Alvorens u overgaat tot een belegging in het kader van Zelf Beleggen gaat BinckBank na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u in dit geval steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of BinckBank dit niet heeft kunnen toetsen. Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.