Zo overwint u uw drempelvrees op de beurs

Aan de slag op 3 verschillende manieren.

Iedereen aan het beleggen. Dat was in 2000 het doel waarmee Binck is gestart, en waar we nog elke dag aan werken. Meer dan ooit is er vandaag nood aan een alternatief voor sparen, maar veel mensen hebben drempelvrees als het gaat over starten met beleggen. Wij helpen u 3 keer op weg.

1. Stel een plan op

  1. Breng in kaart waarvoor u geld nodig hebt. Is dat die 2de woning? Een verre reis? Een elektrische fiets? Hoe concreter het bedrag, hoe makkelijker u het plan kan opstellen.
  2. Bepaal een timing, als in: hoe lang kan u beleggen? Als u morgen op pensioen gaat (en u gebruikt uw pensioen om maandelijks rond te komen), moet u straks geen risicovolle producten kiezen. Beleggen is vooral interessant op de lange termijn.
  3. Leer de beurs en haar producten kennen. Maak stap voor stap kennis met hun rendement en risico’s. "Beleggen voor dummies" (Hans Oudshoorn, Peter Siks, november 2016) is vb. een goede start. Of lees de samenvattende productfiches.
  4. Diversifieer uw portefeuille door voor verschillende financiële producten te kiezen. Zo spreidt u het risico. U legt toch ook niet al uw eieren in 1 mandje? Of start met een schaduwportefeuille en test uw strategie eerst uit.
  5. Emoties op de beurs laat u beter thuis. Door uw portefeuille te automatiseren, kan u aan een vooraf vastgelegde prijs (ver)kopen (en laat u zich niet beïnvloeden door de trend van het moment). Leer ook werken met analyses (technische, fundamentele).
  6. Beleggen op de beurs is een interessant alternatief voor sparen, beleg dan ook met geld dat niet van uw spaarboekje komt. Denk vb. aan een erfenis.
  7. Volg uw plan. En blijf het volgen. Sla niet in paniek bij trends, vermijd kuddegedrag en informeer u voldoende. U kan ook altijd te rade gaan bij Binck Academy, waar u webinars, terminologie en praktische uitleg terug kan vinden. Succes!

2. Of laat het ineens voor u doen

Geen tijd of zin (meer) om de beurs te volgen? Dan kan u ook uw geld laten beheren. Vanaf € 10.000 moet u zich geen zorgen maken over het nemen van emotionele beslissingen of het opvolgen van uw geld. U kan 24/7 meevolgen en geld onttrekken wanneer u wil.

Welk type u ook bent, bij Binck zoeken we met u naar de beste oplossing voor uw financiële dromen. Vragen? We helpen u graag verder.

Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank. Alvorens u overgaat tot een belegging in het kader van Zelf Beleggen gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. Binck zal u in dit geval steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of Binck dit niet heeft kunnen toetsen. Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening. Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt. Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het documentencenter onderaan op www.binck.be.

 

Vergroot uw kennis, verhoog uw rendement

Met Binck Academy gaat u nog slimmer om met uw vermogen.

Schrijf u in voor onze webinars