Maak kennis met beleggen op de beurs

Download de whitepaper

Preview whitepaper

is beleggen alleen maar iets voor de rijken?

De Tijd schreef er al over, vlak voor de zomer: de voornaamste reden waarom de Belg niet belegt is omdat hij of zij niet ‘over grote sommen’ beschikt. Maar is die reden wel terecht?

Volgens het artikel is uit een rondvraag bij 1.000 Belgen over hun persoonlijke financiën het niet bezitten van een grote som geld (43%) de voornaamste reden om niet te beleggen. Het risico op verlies (26%) en te weinig kennis (22%) vullen de top 3 aan.

Om te kunnen beleggen, heb je geld nodig. Dit betekent echter niet dat je miljonair hoeft te zijn om te beleggen op de beurs. Het is niet zo dat je als beginnende belegger te maken krijgt met een minimumbedrag maar je begrijpt natuurlijk wel dat met € 50 naar de beurs gaan niet zo veel zin heeft. Als je de verkeerde broker kiest, ben je dit bedrag al kwijt aan transactiekosten. Met een paar 100 euro kom je echter al ver. Je hebt trouwens altijd een bank of broker nodig om te kunnen beleggen. Zij zijn jouw toegang tot de beurs.

Financiën in kaart
Als je gaat beleggen is het slim om jouw financiële situatie helder te hebben. Zo weet je hoeveel geld je beschikbaar hebt om mee te beleggen. Een belangrijke beurswijsheid zegt: ‘Beleg alleen met geld dat je over hebt’. Zorg er met andere woorden voor dat je je leven kan blijven leiden zoals je dat nu doet, ook als je geld op de beurs verliest.

BENIEUWD NAAR MEER?


Download dan zeker de whitepaper voor een kennismaking met de beurs. 

 

+32499123456

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze Privacy Verklaring. Bovendien kan u te allen tijde uw communicatievoorkeuren pauzeren of stopzetten. Onderaan elke mail vindt u daarvoor een link naar een overzicht van uw persoonlijke voorkeuren.

Wie is Binck

  • Gelooft dat iedereen kan beleggen
  • Pionier in online beleggen (sinds 2006 in België)
  • Helpt dagelijks bijna 70.000 klanten
  •  

Vanaf 17/09 start de Binck Challenge. BinckBank geeft aan 3 geselecteerde Vlamingen elk € 20.000 en volgt hen 5 maanden lang op de beurs. Benieuwd naar de avonturen of zelf meedoen? Surf dan naar www.binckchallenge.be.

DISCLAIMER
Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen door BinckBank.

Alvorens u overgaat tot een belegging gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. Binck zal u steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of Binck dit niet heeft kunnen toetsen.

Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

De fiscale behandeling is afhankelijk van de individuele omstandigheden van een cliënt en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst. Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het Documentencenter.