Belgische gezinnen gaan meer en meer aan het beleggen

En het loont: al 14 miljard rijker in 3 maanden tijd.

De Belg staat nog altijd bekend als spaarkampioenen. Tussen eind september en eind december 2016 is het bedrag op de spaarrekeningen met een kleine 4 miljard euro aangedikt, tot 247,1 miljard euro. Toch laten de cijfers van de Nationale Bank over het laatste kwartaal van 2016, een belangrijke nieuwe trend zien: Belgische gezinnen beleggen steeds meer.

Het geld voor die beleggingen komt niet zozeer van het spaarboekje, maar wel van andere financiële bronnen. Zo is er ruim 4,4 miljard euro weggevloeid uit vastrentende effecten. Het gaat om obligaties, staats- en kasbons. Daarnaast hebben de gezinnen hun beleggingen in verzekeringsproducten fors (-3,8 miljard euro) teruggeschroefd.

Marktherstel helpt de Belg beleggen
Zichtrekeningen
+ 1,9 miljard euro
Beleggingsfondsen
+ 5,1 miljard euro
Beursgenoteerde aandelen
+ 0,6 miljard euro
Niet-genoteerde participaties
+ 2,9 miljard euro

Met die stijging van ruim 14 miljard euro tijdens de laatste maanden van vorig jaar, is het vermogen van de Belgen ondertussen aangedikt tot een dikke 1.058 miljard euro.

Bron: Het Laatste Nieuws

Vragen over beleggen? Bel ons op het nummer 0800 50 320.

Deze informatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank. Iedere belegging, die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel. BinckBank wijst u erop dat aan alle vormen van beleggen risico's verbonden zijn. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

 

Vergroot uw kennis, verhoog uw rendement

Met Binck Academy gaat u nog slimmer om met uw vermogen.

Schrijf u in voor onze webinars