BinckBank BeleggersBarometer juli 2018

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE markten?

Het vertrouwen van de BinckBank-belegger daalt lichtjes tegenover de maand mei van 3,3 naar 3,2 (op een schaal van -10 tot +10). 

Hoe ontwikkelt de Bel 20 zich tot het einde van de maand

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

De BinckBank-belegger schat de ontwikkelingen van de BEL20 voor de komende maand slechter in dan bij de vorige meting (0,6% in mei). Toch schatten beleggers de ontwikkelingen van de BEL20 voor de komende 3 maanden positiever in: een stijging van 0,4% tegenover een verwachte stijging van 0,2% in mei.

De favoriete aandelen voor aankoop

De top 3 blijft onveranderd tegenover de vorige meting. Enkel Ackermans & Van Haaren is deze maand iets populairder dan KBC Group en schuift zo door naar de 2de plaats.

De favoriete aandelen voor verkoop

Ook de minst populaire aandelen blijven dezelfde met Bpost op de eerste plaats.

Welke sector geniet uw voorkeur?


mei
juli

Olie & gas

33%
35%

MEDISCH & FARMACEUTISCH

45%
42%

Technologie

29%
30%

Grondstoffen

24%
23%

Telecom

11%
10%

FINANCIËLE ONDERNEMINGEN

32%
25%

industrie

17%
15%

consumptiegoederen

18%
19%

nutsbedrijven

10%
12%

ONDERHOUD, TRANSPORT & DIENSTVERLENING

3%
5%

consumptieservices

10%
9%

Net als bij de vorige meting genieten de farmaceutische sector en de olie -en gassector de voorkeur van de beleggers. De financiële sector daarentegen wordt voorgestoken door de techsector.

De volgende barometer verschijnt midden september.

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 522 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 193 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.