BinckBank BeleggersBarometer september 2018

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE markten?

Vlak voor de vakantieperiode zorgde een dreigende internationale handelsoorlog en spanningen in Italië voor een minder positief beurssentiment. Het rustige verloop van de zomermaanden op de financiële markten en stijgende koersen op de Amerikaanse beurzen hebben het vertrouwen van de BinckBank-belegger stilaan hersteld (+ 0,5 tegenover voor de zomer).

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

De Binck-belegger schat de ontwikkelingen van de BEL20 voor de komende maand nog negatief in (-0,1) maar toont vertrouwen in de toekomst met een positieve inschatting van + 0,8% voor de komende 3 maanden.

De favoriete aandelen voor aankoop

De top 3 blijft onveranderd tegenover de vorige meting. Enkel KBC Group wordt afgestraft en maakt plaats voor Ageas die op de 3de plaats verschijnt.

De favoriete aandelen voor verkoop

Ook de minst populaire aandelen blijven dezelfde. Enkel Bekaert stijgt deze maand naar de tweede plaats. Geen verrassing gezien de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de staalindustrie.

Welke sector geniet uw voorkeur?


juli
september

Olie & gas

35%
25%

MEDISCH & FARMACEUTISCH

42%
41%

Technologie

30%
39%

Grondstoffen

23%
15%

Telecom

10%
11%

FINANCIËLE ONDERNEMINGEN

25%
13%

industrie

15%
12%

consumptiegoederen

19%
22%

nutsbedrijven

12%
13%

ONDERHOUD, TRANSPORT & DIENSTVERLENING

5%
12%

consumptieservices

9%
7%

Net als bij de vorige meting genieten de farmaceutische sector en de techsector de voorkeur van de beleggers. De financiële sector blijft, net als voor de zomer, nog steeds verliezen aan populariteit.

De volgende barometer verschijnt midden oktober.

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 516 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 112 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.