BinckBank BeleggersBarometer
Januari 2019

Volg hier elke maand het beleggerssentiment

HOEVEEL VERTROUWEN HEBT U IN DE FINANCIËLE MARKTEN?

Beursbarometer-vertrouwen

Het vertrouwen van de Belgische BinckBank-belegger is in de eerste maand van het nieuwe jaar iets gestegen: van 2,8 in december naar 3,1.

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich tot het einde van de maand?

Beursbarometer-2

Hoe ontwikkelt de Bel20 zich in de komende 3 maanden?

Beursbarometer-3

De favoriete aandelen voor aankoop

Beursbarometer-aankoop

  1. Umicore doet haasje over met AB Inbev. De in december aangekondigde uitbreiding van de productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren in Zuid-Korea wijst op ambitieuze plannen die deze plaats in de top 3 kunnen verklaren.
  2. AB Inbev wisselt van plaats en staat in januari op plaats 2. Ook hier kan uitbreidingnieuws de top 3-plaats verklaren: in december kondigde de biergigant aan samen te werken met wietproducent Tilray voor onderzoek naar niet-alcoholische, cannabishoudende dranken.
  3. Galapagos komt terug piepen, dat is geleden van november. Mogelijke verklaring voor de populariteit van dit farmabedrijf is de verhoging van het koersdoel door Credit Suisse, die opwaarts potentieel ziet in 2020 en 2021.

De favoriete aandelen voor verkoop

Beursbarometer-verkoop

  1. Bekaert voert deze maand de verkooplijst aan. Eind december liet de staalfabrikant weten dat ook de 2de helft van 2018 onder de verwachtingen lag wat prestatie betrof en dat kan een impact hebben gehad op het beleggersgedrag.
  2. Telenet Group vinden we terug op plaats 2 en dat kan te maken hebben met het nieuws begin december dat Barclays het koersdoel van de kabelaar had verlaagd omwille van de tegenwind die het bedrijf ondervindt.
  3. 3. Bpost sluit de top 3 af (vorige maand nog een trapje hoger). Berichten over de hogere kosten voor de nieuwe cao maken van het bedrijf geen populaire investering.

De Belgische BinckBank belegger scoort met 3,1 bovengemiddeld: het moet enkel Frankrijk laten voorgaan. Het vertrouwen in de beurs is evenwel nog niet hersteld: als we vragen naar de ontwikkeling van de BEL20 tot eind deze maand, zijn de Belgische BinckBank beleggers (als enige van de Binck-landen) licht negatief: ze verwachten een daling van 0,2%.

 

Disclaimer: BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. Deze maand zijn de resultaten gebaseerd op de antwoorden van 621 Belgische, Franse, Italiaanse en Nederlandse BinckBank-klanten. Het aandeel van België bedraagt 170 respondenten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.