Fiat, Enel en ENI populair bij Binck-beleggers

Belgen investeren in bekende Italiaanse aandelen


25 februari 2018 - Binnen exact een week mogen de Italianen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Met spanning wordt er afgewacht wie als winnaar uit de strijd komt: de rechtse partij Forza Italia waarbij ex-premier Berlusconi voor de zoveelste keer een comeback maakt, de Democratische partij van de vorige premier Renzi of de protestpartij Vijf Sterren.

Beurs Milaan in het groen

Tijdens de eurocrisis lag Italië politiek en economisch onder vuur. Even was het zelfs onzeker of het land in de eurozone kon blijven. De laatste jaren is de situatie in Italië heel wat rustiger geworden.

De tienjaarsrente schommelt al enige tijd rond 2% en de Italiaanse beurs behaalde vorig jaar zelfs een rendement van bijna 20%. In februari is de FTSE MIB in Milaan met een stijging van 3% zelfs een van de weinige Europese beurzen die deze maand in de groene cijfers staat. Bovendien verwacht het IMF een economische groei van 1,4% in Italië.

Belgen beleggen in Italië

Belgische particuliere beleggers investeren het grootste deel van hun geld in Belgische aandelen, gevolgd door Amerikaanse en grote Europese aandelen uit landen als Duitsland en Groot-Brittannië.

Toch zijn er enkele duizenden kleine beleggers die investeren in Italiaanse aandelen, vaak bekende namen. Investeringen die samen goed zijn voor enkele miljoenen euro’s.

Binck België ging in eigen data even na welke Italiaanse aandelen het hoogst scoren bij Binck-beleggers. De energiebedrijven Enel en ENI samen met autoconcern Fiat Chrysler zijn qua belegd vermogen het populairst.

Daarnaast pronken vooral financiële instellingen zoals de grootbank Intesa Sanpaolo, de investeringsmaatschappij Exor NV en verzekeraar Unipol in de top 10. Ook biotechbedrijf BB Biotech AG en automaker Ferrari staan hoog in de lijst.

 

placeholder

Top 10 Italiaanse aandelen 

  • 1. Enel SpA
  • 2. ENI SpA
  • 3. Fiat Chrysler Automobiles NV
  • 4. Intesa Sanpaolo
  • 5. Exor NV
  • 6. Ferrari
  • 7. Telecom Italia SpA
  • 8. UniCredit SpA
  • 9. BB Biotech AG
  • 10. Unipol SpA

Bron: BE-beleggers Binck feb/2018

 

Deze informatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van Binck. Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

 

Vergroot uw kennis, verhoog uw rendement

Met Binck Academy gaat u nog slimmer om met uw vermogen.

Schrijf u in voor onze webinars