Wat doe ik met geld van een erfenis

Aan geld uit een erfenis hangt een dubbel gevoel, want de waarde weegt meestal niet op tegen het verlies van de dierbare. Na de praktische beslommeringen en de nodige ruimte om te rouwen, is er tijd om na te denken wat u met dat geld kan doen. Want een onverwachte som geld brengt soms kopzorgen en vragen met zich mee.

placeholder

Uitgeven of laten renderen?

Bij het besteden van de erfenis zoekt u misschien naar emotionele waarde als herinnering, of denkt u aan een carrièreswitch of het meteen afbetalen van (een stuk van) uw hypotheek. Hebt u er al aan gedacht om uw geld zo in te zetten dat u er op het einde van de rit meer aan overhoudt? Met het huidig wettelijk pensioen en een terugtrekkende overheid doet u er immers goed aan zelf de regie in handen te nemen als het gaat over uw financiële toekomst.

Beleggen - en nu?

Beleggen op de beurs is ook een mogelijkheid als aanvulling op wat u verdient op uw spaarboekje. Historisch gezien brengt beleggen in principe meer op dan sparen (zeker op de lange termijn). Mits u zich bewust bent van het hoger risico en dat risico ook aanvaardt, kan u snel en makkelijk aan de slag. Daarvoor brengt u best de volgende zaken in kaart:

  • Hoe lang wil u uw geld (laten) beleggen? Hoe langer u uw geld kan missen, des te interessanter voor uw rendement. U belegt beter niet met kapitaal dat u morgen nodig heeft voor een onverwachte uitgave.
  • Wat is het doel waarvoor u belegt? Gaat u voor een elektronische fiets, wil u de kinderen iets meegeven of ervoor zorgen dat u gewoon zelf later niets tekortkomt? Door dat te bepalen (en er ook ineens een bedrag op te plakken), hebt u een veel beter idee van hoeveel u eigenlijk nodig hebt.

Tijd en kennis

Een volgende stap is voor uzelf bepalen hoeveel tijd en kennis u in beleggen wil steken. Niet thuis op de beurs en geen zin om veel tijd in het beheer van uw portefeuille te steken? Dan kan Laten Beleggen een oplossing zijn:

  • Met een persoonlijk beheerplan bepalen we de verdeling van uw ingelegd kapitaal
  • Bij dalende markten werken we met bodembewaking, een beetje zoals de airbag van uw auto: u kan er een buil aan overhouden, maar het heeft u behoed van erger kwaad.
  • U kan 24/7 online meevolgen en gratis gelden bijstorten en/of onttrekken

Weet u graag meer over de mogelijkheden van Laten Beleggen? Download dan de gratis informatiebrochure hieronder.

Benieuwd naar Laten Beleggen bij Binck?

Lees alles over het potentieel rendement, de risico's, de werking, de kosten en de voordelen in onze brochure over Laten Beleggen.

+32499123456
Beleggen is uiteraard geen wondermiddel. Dit artikel is dan ook niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening.

Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.

Vragen?

Bel naar het gratis nummer 0800 50 320 (maandag tot vrijdag van 8u tot 22u, zaterdag van 10u tot 17u) of stuur een mail.

Bank-Award-2017-NL