Wat doe ik met geld uit een erfenis

Aan geld uit een erfenis hangt een dubbel gevoel, want de waarde ervan weegt meestal niet op tegen het verlies van de dierbare. Na de praktische beslommeringen en de nodige ruimte om te rouwen, is er tijd om na te denken over wat u met dat geld kan doen. Want een onverwachte som geld brengt soms kopzorgen en vragen met zich mee.

Uitgeven of laten renderen?

Bij het besteden van de erfenis zoekt u misschien naar emotionele waarde als herinnering door te reizen, of denkt u aan een carrièreswitch of het meteen afbetalen van (een stuk van) uw hypotheek. Hebt u er al aan gedacht om uw geld zo 'uit te geven' dat u er op het einde van de rit meer aan overhoudt? Met het huidig wettelijk pensioen en een terugtrekkende overheid doet u er immers goed aan zelf de regie in handen te nemen als het gaat over uw financiële toekomst.

Beleggen - en nu?

Beleggen op de beurs is ook een mogelijkheid als aanvulling op wat u verdient op uw spaarboekje. Historisch gezien brengt beleggen in principe meer op dan sparen (zeker op de lange termijn). Mits u zich bewust bent van het hoger risico en dat risico ook aanvaardt, kan u snel en makkelijk aan de slag. Daarvoor brengt u best de volgende zaken in kaart:

 • Hoe lang wil u uw geld (laten) beleggen? Hoe langer u uw geld kan missen, des te interessanter voor uw rendement. U belegt beter niet met kapitaal dat u morgen nodig hebt voor een onverwachte uitgave.
 • Wat is het doel waarvoor u belegt? Gaat u voor een elektronische fiets, wil u de kinderen iets meegeven of ervoor zorgen dat u gewoon zelf later niets tekortkomt? Door dat te bepalen, hebt u een veel beter idee van hoeveel u eigenlijk nodig hebt.
“U kan uw geld zo 'uitgeven' dat u er op het einde van de rit meer aan overhoudt.”

Tijd en kennis

Een volgende stap is voor uzelf bepalen hoeveel tijd en kennis u in beleggen wil steken. Niet thuis op de beurs en geen zin om veel tijd in het beheer van uw portefeuille te steken? Dan kan Laten Beleggen een oplossing zijn:

 • Met een persoonlijk beheerplan bepalen we de verdeling van uw ingelegd kapitaal.
 • Bij dalende markten werken we met bodembewaking, een beetje zoals de airbag van uw auto: u kan er een buil aan overhouden, maar het heeft u behoed van erger kwaad. Bij stijgende markten gaan we uiteraard volop voor de groei van uw belegd kapitaal. 
 • U kan 24/7 online meevolgen en gratis geld bijstorten en/of onttrekken.

Lees alles over Laten Beleggen bij BinckBank

Download de brochure en kom in 10 stappen alles te weten.

 • 1 Waarom Laten Beleggen?

 • 2 Waarom bij BinckBank?

 • 3 Hoe werkt het? 

 • 4 Welke opbrengsten kan ik verwachten?

 • 5 Wat kost het?

 • 6 Wat zijn de voorwaarden?

 • 7 Zijn er risico’s?

 • 8 Hoe veilig zit mijn geld bij BinckBank?

 • 9 Hoe blijf ik op de hoogte?

 • 10 Wie is BinckBank?

+32499123456

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze Privacy Verklaring. Bovendien kan u te allen tijde uw communicatievoorkeuren pauzeren of stopzetten. Onderaan elke mail vindt u daarvoor een link naar een overzicht van uw persoonlijke voorkeuren.

Liever eerst een persoonlijk gesprek?

Laat uw gegevens achter zodat 1 van onze specialisten u kan contacteren op een tijdstip dat u past.

Contacteer mij

over BinckBank

BinckBank is een online broker actief in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels heeft BinckBank in België bijna 70.000 klanten. Al sinds 2000 investeert BinckBank in service, gebruiksgemak en educatie om iedereen de kans te geven te (beginnen met) beleggen. Daarmee is het de pionier in online beleggen.

Beleggen is uiteraard geen wondermiddel. Dit artikel is dan ook niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening.

Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.