Hoe maak ik een beleggingsplan? (deel 3)

beginner

U bent er bijna. We geven nog een paar tips mee. Bekijk stap 6 en 7.

Beleggen is geen rocket science, het vergt alleen wat denkwerk. Overloop nog de laatste twee stappen en dan bent u klaar voor uw eerste belegging.

  6. Ga aan de slag met beleggen en evalueer

  Beleggen is investeren in onzekerheid. De 7 stappen zijn een leidraad, maar beleggen vraagt ook wat zelfkennis. Bent u een emotioneel ingesteld persoon? Let op dat u niet te snel transacties plaatst. Of eerder een analyticus? Vergeet dan niet om de theorie ook in de praktijk om te zetten. Voor beide profielen is vooral stap 4 een belangrijke stap om te bepalen hoe u de markt zal benaderen.

  7. Herhaal altijd alle 6 stappen

  Oké, uw beleggingsplan ligt er. Uw zelfkennis hebt u ook even afgetoetst (vraag desnoods eens rond in uw omgeving. Hoe reageren zij op uw plannen om te beleggen?). Vergeet ook zeker niet de kans op risico te erkennen: rendement wordt bepaald door de markt, maar bescherming tegen de risico’s hebt u zelf (gedeeltelijk) in de hand. Tot slot is BIG nog een handig ezelsbruggetje bij het beleggen:

  • Behoud van uw kapitaal: de belangrijkste les in beleggen
  • Inkomen is waarvoor u het doet, een extraatje vergaren als resultaat van uw beleggingen
  • Groei wordt gedefinieerd door koerswinsten. Maar ondertussen weet u wel dat beleggen meer is dan winst alleen

Tip: een beleggingsplan hebben is 1 ding, het tot in detail volgen een ander. En net daar ligt de moeilijkheid. Leg voldoende discipline aan de dag om uw plan te volgen, alleen zo is de kans op rendement het grootste.

 

Vergroot uw kennis, verhoog uw rendement

Met Binck Academy gaat u nog slimmer om met uw vermogen.

Schrijf u in voor onze webinars