Hoeveel tijd heb ik nodig om te beleggen?

3 minuten

Beleggen op de beurs: uw buurman doet het, een paar collega’s zitten in een beleggingsclubje. Kortom, u weet waarom u moet beginnen met beleggen en bent overtuigd van het mogelijk rendement. Alleen, de tijd die het vraagt, ziet u niet zitten. Wat kan er dan wel?

 

"De regel is dat hoe actiever u wil beleggen, hoe meer momenten per dag u zal moeten vrijmaken."

 

Zoals dat gaat bij de meeste zaken die u goed wil doen, vraagt (leren) beleggen op de beurs tijd. Tijd om u te verdiepen in de werking van de beurs, de verschillende financiële instrumenten, alsook hun risico's, rendement en mogelijkheden. Tijd om begrippen en strategieën te leren die u kunnen helpen bij het doorgronden (en misschien verslaan?) van de beurs. Tijd om het economische katern te lezen en de bedrijven, sectoren en regio’s waarin u interesse hebt, te leren kennen.

Veel tijd dus

Bovenstaande uitdrukken in exacte uren is moeilijk, want veel hangt af van de ambitie die u hebt en de intensiteit die u aan de dag wil leggen. De regel is dat hoe actiever u wil beleggen, hoe meer momenten per dag u zal moeten vrijmaken.

Momenten die u liever in iets anders steekt. Of misschien gewoon niet hebt? Dat kan. Toch profiteren van het potentieel van die markt zonder tijd te moeten investeren, is mogelijk dankzij vermogensbeheer.

Een paar voordelen van uw geld in beheer te laten:

  • Geen tijd nodig.
  • U hoeft geen moeilijke/emotionele beslissingen te maken.
  • Lage kosten (lager dan wanneer u dezelfde portefeuille zelf zou beheren).

Beleggen is uiteraard geen wondermiddel. Aan elke vorm van beleggen zijn immers risico’s verbonden en de regel is, hoe groter het potentieel rendement, hoe hoger de risico’s.

Over BinckBank

BinckBank is een online broker actief in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels heeft BinckBank in België bijna 70.000 klanten. Al sinds 2000 investeert BinckBank in service, gebruiksgemak en educatie om iedereen de kans te geven te (beginnen met) beleggen. Daarmee is het de pionier in online beleggen.Dit artikel is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank.

Alvorens u toegang krijgt tot producten en diensten in het kader van Laten Beleggen zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst.

De fiscale behandeling is afhankelijk van de individuele omstandigheden van een cliënt en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn.

Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het Documentencenter.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor u