Hoe kiest u de beste bank om te beleggen?

Mensen die (willen) beleggen, zoeken de best passende bank. Gewoon aanbellen bij uw klassieke huisbank lijkt daarvoor de makkelijkste manier. Maar omwille van diverse redenen is het in de praktijk vaak beter om verder te kijken dan daar. Waarop moet u letten? 

Omdat spaargeld elk jaar steeds minder rendeert, opteren meer en meer mensen voor beleggen als aanvulling. Bij alle grootbanken kan u online beleggen, waardoor de stap om met uw vermogen op de beurs te stappen via uw vertrouwde bank maar klein lijkt. Toch loont het de moeite om ook eens bij de (onafhankelijke) gespecialiseerde online makelaars te kijken. Die zijn doorgaans goedkoper, sneller en gespecialiseerd in het domein van online beleggen En dat is nog niet alles.

Bij het kiezen van de optimale beleggingsbank stellen mensen zich vaak maar 1 vraag: ‘hoe actief ga ik beleggen?’. Wie veel transacties uitvoert, kiest dan voor de broker met de goedkoopste prijs. Liever sporadisch aandelen aan- of verkopen, dan verlangt u waarschijnlijk een zo gebruiksvriendelijk mogelijk platform. Maar er is meer.

Analyseer de beheer-, bewaar- en dossierkosten

Bepaalde grootbanken rekenen u bijvoorbeeld steevast beheer-, bewaar- en dossierkosten aan. Dat is minder het geval bij brokers. Bij een onafhankelijke bank als Binck vb. worden veel diensten die belangrijk zijn voor beleggers gratis aangeboden.

Kosten kunnen behoorlijk vreten aan het rendement van een belegging. Wie bijvoorbeeld voor € 1.000 aan aandelen koopt en transactiekosten wil dekken van € 7,25, moet al een minimumrendement halen van 0,725%. Bij een totale transactiekost van € 25 moet dat rendement al oplopen tot 2,5%. Als daar nog eens beheer-, bewaar- of dossierkosten bijkomen, is uw winst al snel zoek. Vergelijk dus verschillende beleggersprofielen met elkaar, en ook per aanbieder. Bij Binck ziet die oefening er zo uit. 

Verlang actuele informatie

Wie actief belegt en zelf de beurskoersen op de voet volgt, moet daar de gepaste digitale hulpmiddelen voor aangereikt krijgen. Relevant nieuws, meerdere keren per dag (vb. via een bericht op uw gsm) helpen om een duidelijker beeld te krijgen bij het bewegen van vb. markten, koersen, enz.

Bij Binck maken we bovendien gebruik van realtime koersinformatie en beleggingstips van onafhankelijke experts, wat de keuzes van uw beleggingen alleen maar te goede komt.

Gebruiksvriendelijkheid boven

Naast goed informeren en grondig analyseren, is snel en makkelijk een order plaatsen ook handig. Geen zin om uit te rekenen hoeveel aandelen u met uw beschikbaar budget kan aankopen? Bij Binck berekenen we dat voor u: voer een richtbedrag in en het Binck-platform becijfert hoeveel aandelen van een bepaald bedrijf u voor dat bedrag kan kopen. Geen rekenmachine of manueel telwerk meer nodig.

Met enkele klikken plaatst u vervolgens een order. Alle essentiële en actuele informatie over uw portefeuille, vermogen en rendement is ook steeds in 1 oogopslag raadpleegbaar en het platform is aanpasbaar naar uw persoonlijke voorkeur.

Haal voordeel uit opleidingen

Nog iets waar grootbanken doorgaans minder aandacht aan besteden, is een breed opleidingsaanbod voor (beginnende) beleggers. Een goeie onlinebroker biedt daarvoor webinars, dossiers, blogposts en achtergrondartikels aan met het idee dat als u uw kennis bijspijkert, u een betere belegger wordt. Dat is ook zo bij Binck. Hebt u vragen, dan kan trouwens ook altijd bellen, mailen of gewoon langskomen op kantoor. 

En nu?

Wat als u nu alles ineen zou kunnen hebben?

  • Een intuïtief platform
  • Een excellente klantenservice
  • Een concurrentieel tarief
Dan is Binck een goede partij. Misschien niet de goedkoopste speler op de markt, maar wél de beste onafhankelijke keuze, voor wie zoekt naar een stabiel evenwicht tussen redelijke kosten, een uitstekende service en begeleiding en een ruim aanbod producten en diensten. 

 

Vragen? Onze klantenservice staat voor u klaar, 6/7.

contacteer ons open een rekening

Waar in dit dossier een vergelijking wordt gemaakt, is deze gebaseerd op de informatie die door de betrokken partijen online voor het publiek beschikbaar wordt gemaakt en vertrekt deze vanuit het perspectief van een niet-professionele belegger.

Alvorens u overgaat tot een belegging gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. Binck zal u steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of Binck dit niet heeft kunnen toetsen.

Aan elke belegging zijn risico's verbonden. Hierbij geldt meestal dat een belegging met een hoog verwacht rendement grote risico's met zich meebrengt.

Aan de dienstverlening zijn kosten en lasten verbonden die u kan raadplegen in de Tarievenlijst

Alle nuttige en wettelijk voorgeschreven informatie vindt u terug in het Documentencenter.