Even voorstellen: Hot stocks in Q2

Geschreven door Ronald Veerman | 5 minuten

Niet alleen beurzen bewegen, maar ook de interesse in bepaalde aandelen. Naast vaste waarden als AB Inbev, Ageas en internationale aandelen als Apple en Amazon zien we regelmatig nieuwe bedrijven in de lijstjes met meest verhandelde aandelen opduiken.

Beleggers zijn daarbij op zoek naar nieuwkomers in sectoren als technologie, duurzaamheid en pharma.

Een aantal keer per jaar zetten we een aantal van deze populaire nieuwe namen op een rij.

Overigens niet omdat we deze aanbevelen of koopwaardig achten, maar omdat we zien dat opvallend veel van onze klanten er in handelen of dat er sprake is van een forse groei van de interesse in het aandeel.

5 opvallende aandelen in Q2

Hieronder vindt u een vijftal hot stocks – vier aandelen plus een ETF - van de afgelopen maanden.

 1. Coinbase

  (Aandeel VS / ISIN US19260Q1076)

  De beursgang op Nasdaq van cryptoplatform Coinbase was de meest in het oog springende IPO tot dusver dit jaar, mede omdat juist op dat moment talloze cryptomunten piekten. Hoewel nog relatief nieuw, is het handelsplatform reeds vele malen groter dan veel andere beurzen en ligt de market cap boven de 50 miljard dollar.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

 2. Nel ASA

  (Aandeel EU / ISIN NO0010081235)

  Hoewel het Noorse Nel reeds in 1927 werd opgericht is het vooral de laatste jaren in beeld gekomen als belangrijke speler op het gebied van de productie, opslag en distributie van waterstof. Het aandeel is genoteerd op de beurs van Oslo, die sinds kort deel uitmaakt van Euronext.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

 3. Ocugen

  (Aandeel VS / ISIN US67577C1053)

  Dit in het Amerikaanse Pennsylvania gevestigde biotechbedrijf ontwikkelt gentherapieën om blindheid en slechtziendheid te kunnen behandelen, maar maakte recent vooral een forse koerssprong doordat samen met Indiase farmaceuten aan een nieuw coronavaccin zou worden gewerkt.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

 4. Palantir Technologies

  (Aandeel VS / ISIN US69608A1088)

  Dit softwarebedrijf, waarvan de naam gebaseerd is op de Lord of the Rings-trilogie, specialiseert in big data analyse dat toegepast kan worden bij onder meer fraude-ondezoeken, cybercrime en antiterrorisme. Naast veel bedrijven zijn ook overheden klant bij Palantir.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

 5. Van Eck Video Gaming and eSports

  (ETF, ISIN IE00BYWQWR46)

  Deze relatief nieuwe ETF lijkt vooral gemaakt voor jongeren die gek zijn op online gamen en sport en volgt de MVIS Gobal Video Gaming and eSports index. Daardoor wordt circa 40 procent in de Verenigde Staten belegd. Belangrijkste participaties zijn Nvidia en Tencent, maar ook bekende gamebedrijven als Nintendo en Activision Blizzard (oa Call of Duty).

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

Zoals hierboven reeds aangegeven vormt de bovenstaande tekst geen koopaanbeveling voor de genoemde aandelen en fondsen, maar signaleren wij daarmeeeen aantal minder bekende effecten waarin particuliere beleggers sinds korte tijd actief handelen.

Mocht u toch overwegen in een van deze aandelen te investeren dan raden wij u aan uzelf goed in te lezen over het bewuste bedrijf of aandeel.

 

Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.
Deel dit artikel:

Auteur

Ronald Veerman

Ronald Veerman is financieel expert bij BinckBank Nederland. Daarvoor was hij jarenlang actief als financieel journalist in onder andere Den Haag, Brussel en Amsterdam. Het meest recent als hoofdredacteur van De Financiele Telegraaf (DFT).

DISCLAIMER

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s. Alvorens u overgaat tot een belegging in het kader van Zelf Beleggen gaat Binck na of deze voor u passend is op basis van de ingewonnen informatie over uw kennis en ervaring van het desbetreffende beleggingsproduct. BinckBank zal u in dit geval steeds waarschuwen indien blijkt dat u over onvoldoende kennis en ervaring beschikt of BinckBank dit niet heeft kunnen toetsen.

Ook interessant voor u