Binckbank Tour

13 tot en met 19 augustus 2018

De mooiste wielerronde van België en Nederland

BinckBank is in 2017 voor minstens 5 jaar hoofdsponsor én naamgever geworden van de BinckBank Tour. Dit is de mooiste wielerronde van België en Nederland, en stond voorheen bekend als de Eneco Tour. In de eerste editie van 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel. De BinckBank Tour wordt gereden in België en Nederland en wordt live uitgezonden. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. De komende jaren zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in België en Nederland te bewonderen.

Alle informatie over ritten en de Tour vindt u op de officiële website.

Het parcours van de BinckBank Tour 2018

BinckBank Tour parcours

Het spektakel barst op maandag 13 augustus los met de eerste etappe van Heereveen naar Bolsward in Nederland. Op dinsdag gaan we naar Venray. Daar vindt de spannende tijdrit plaats. Vervolgens gaan we terug de grens over naar Vlaanderen. Zo rijdt het peloton van Aalter naar Antwerpen, Blankenberge naar Ardooie, Sint-Pieters-Leeuw naar Lanaken en dan racen we van Riemst weer naar het Nederlandse Sittard-Geleen.

De slotetappe vindt plaats op zondag 19 augustus en start in Lacs de l'eau d'Heure en eindigt bij de legendarische Muur van Geraardsbergen. Een prachtig slot van de BinckBank Tour.

Maak kans op een echte Veloretti fiets,
 voor uzelf of uw (klein)kind!

 • Stap 1: Word klant bij Binck, Zelf Beleggen of Laten Beleggen.
 • Stap 2: Neem deel aan onze wedstrijd.
 • Stap 3: Voel de wind door uw haren.

Ontdek meer

Vincent Germyns

Vincent Germyns,
CEO Binck

"Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel het ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger de Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België.”

 • Tourweetje nummer 1

  Onderdeel van de UCI World Tour, de absolute wereldtop.

 • Tourweetje nummer 2

  Van 13 tot en met 19 augustus 2018, de mooiste etappes van de lage landen.

 • Tourweetje nummer 3

  De grootste wielerronde van Nederland met de beste topwielrenners.

 

BinckBank Tour - Ambassadeurs

Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii zijn de komende jaren de vaste ambassadeurs van de BinckBank Tour. De twee ex-topwielrenners worden het gezicht van de etappewedstrijd, die van 13 tot en met 19 augustus 2018 door België en Nederland trekt.

Tijdens de wedstrijd in augustus zijn ze alom aanwezig: ze gaan met het publiek en klanten van Binck in gesprek en doen dagelijks verslag voor de BinckBank Tour-kanalen in de vorm van columns en (video)analyses.
 • Tourfact nummer 4

  Honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours.

 • Tourfact nummer 5

  Vorige winnaars: Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Tim Wellens, Mark Cavendish en Peter Sagan.

 • Tourfact nummer 6

  Event wordt uitgezonden op Sporza, NOS en Eurosport.

winnaars bbt
 

Herbeleef de hoogtepunten van de BinckBank Tour 2017!

De eerste BinckBank Tour was een onvergetelijke editie met Tom Dumoulin als overwinnaar. Onze Vlaamse wielerhelden Tim Wellens en Jasper Stuyven wonnen het zilver en brons. Wij zijn er zeker van dat onze aftermovie van 2017 u al doen uitkijken naar de komende BinckBank Tour!

Daarom sponsoren wij deze wielerronde

placeholder

Ten eerste is wielrennen een bijzonder populaire sport onder onze klanten. Onze beleggers kijken niet alleen naar de sport, maar beoefenen deze ook actief. Verder is wielrennen in Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk razend populair – en dit zijn precies de landen waar BinckBank actief is.

Net zoals Binck de beleggingswereld toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen – wat we trouwens blijven doen – willen we ook de topsportwereld van het wielrennen nog dichter bij de fietsminnende Lage Landen brengen.

Door deze tour zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt het een uitgelezen kans om onze klanten in een informele setting te ontmoeten en een bredere doelgroep aan te spreken. Dit past bij de verbreding van de dienstverlening in de komende jaren. En met de sponsoring van dit evenement blijft topwielrennen de komende vijf jaar te zien in Nederland en België.

Ook dat vinden we erg belangrijk

 

Voor wie is de BinckBank Tour?

De BinckBank Tour is er voor alle wielerfans in Europa. Voor klanten, onze medewerkers en alle geïnteresseerden. We brengen wielrennen écht dichtbij met unieke ervaringen. Niet voor de happy few, maar toegankelijk voor (bijna) iedereen.

Alle informatie over ritten en de Tour vindt u op de officiële website..