12 tot en met 18 augustus 2019

 

SPONSOR VAN WIELRENNERS EN DE BINCKBANK TOUR

De mooiste wielerronde van België en Nederland.

Sinds 2017 is BinckBank sponsor van wielrennen en natuurlijk de BinckBank Tour. We starten dit jaar op maandag 12 augustus met een etappe van Beveren naar Hulst en finishen op zondag 18 augustus in wielermekka Geraardsbergen. Alles wordt live uitgezonden, onder andere door de NOS. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. Je ziet het allemaal.


Praktische informatie over ritten en de Tour is te vinden op de officiële website.

BinckBank is in 2017 voor minstens 5 jaar hoofdsponsor én naamgever geworden van de BinckBank Tour. Dit is de mooiste wielerronde van België en Nederland wordt gereden in België en Nederland en wordt live uitgezonden op onder meer Sporza. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. Ook in de zomer van 2019 zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in België en Nederland te bewonderen. We starten dit jaar op maandag 12 augustus met een etappe van Beveren naar Hulst en finishen op zondag 18 augustus in Geraardsbergen.

Matej Mohoric is de winnaar van de BinckBank Tour 2018!

De BinckBank Tour zit er weer op. We bedanken alle fans, de vrijwilligers en de wielrenners voor een onvergetelijke mooie wielerweek. Het was een spannende editie met Matej Mohoric als eindwinnaar, Michael Matthews die zilver behaalde en onze Vlaamse wielerheld Tim Wellens op de derde plaats. Tot de volgende BinckBank Tour!

"Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel het ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger de Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België.”
Vincent Germyns, CEO BinckBank

BinckBank Tour - Ambassadeurs

Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii zijn de komende jaren de vaste ambassadeurs van de BinckBank Tour. De twee ex-topwielrenners waren opnieuw het gezicht van de etappewedstrijd, die van 13 tot en met 19 augustus 2018 door België en Nederland trok.


Tijdens de tour zijn ze steeds alom aanwezig: ze gaan met het publiek en klanten van Binck in gesprek en doen dagelijks verslag voor de BinckBank Tour-kanalen in de vorm van columns en (video)analyses.

TOURWEETJE NUMMER 1

onderdeel van de UCI World Tour, de absolute wereldtop

TOURWEETJE NUMMER 2

Van 12 tot en met 18 augustus 2019, de mooiste etappes van de lage landen.

TOURWEETJE NUMMER 3

De grootste wielerronde van Nederland met de beste topwielrenners.

Herbeleef de hoogtepunten van de vorige edities!

Bekijk hier de aftermovies van de BinckBank Tour 2017 en 2018!

TOURWEETJE NUMMER 4

Honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours.

TOURWEETJE NUMMER 5

Vorige winnaars: Matej Mohoric, Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Tim Wellens, Mark Cavendish en Peter Sagan.

TOURWEETJE NUMMER 6

Event wordt uitgezonden op Sporza, NOS en Eurosport..

Ten eerste is wielrennen een bijzonder populaire sport onder onze klanten. Onze beleggers kijken niet alleen naar de sport, maar beoefenen deze ook actief. Verder is wielrennen in Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk razend populair – en dit zijn precies de landen waar BinckBank actief is.

Net zoals BinckBank de beleggingswereld toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen – wat we trouwens blijven doen – willen we ook de topsportwereld van het wielrennen nog dichter bij de fietsminnende Lage Landen brengen.

Door deze tour zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt het een uitgelezen kans om onze klanten in een informele setting te ontmoeten en een bredere doelgroep aan te spreken. Dit past bij de verbreding van de dienstverlening in de komende jaren. En met de sponsoring van dit evenement blijft topwielrennen de komende vijf jaar te zien in Nederland en België.


Ook dat vinden we erg belangrijk