BinckBank Tour 2017 - Hoogtepunten

De mooiste wielerronde van België en Nederland

BinckBank is in 2017 voor minstens 5 jaar hoofdsponsor én naamgever geworden van de BinckBank Tour. Dit is de mooiste wielerronde van België en Nederland, en stond voorheen bekend als de Eneco Tour. In de eerste editie van 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel. De BinckBank Tour wordt gereden in België en Nederland en wordt live uitgezonden. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. De komende jaren zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in België en Nederland te bewonderen.

Alle informatie over ritten en de Tour vindt u op de officiële website.


Tom Dumoulin is de winnaar van De BinckBank Tour 2017!

Wat was het spannend! De eerste BinckBank Tour zit er op. We bedanken alle fans, de vrijwilligers en de wielrenners voor een onvergetelijke mooie wielerweek. Onze Vlaamse wielerhelden Tim Wellens en Jasper Stuyven winnnen het zilver en brons. Tot de volgende BinckBank Tour!

binck trofee
winnaars bbt
Vincent Germyns

Vincent Germyns,
CEO Binck

"Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel het ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger de Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België.”

 • Tourweetje nummer 1

  Onderdeel van de UCI World Tour, de absolute wereldtop.

 • Tourweetje nummer 2

  Van 13 tot en met 19 augustus 2018, de mooiste etappes van de lage landen.

 • Tourweetje nummer 3

  De grootste wielerronde van Nederland met de beste topwielrenners.

 

BinckBank Tour - Ambassadeurs

Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii zijn de komende jaren de vaste ambassadeurs van de BinckBank Tour. De twee ex-topwielrenners worden het gezicht van de etappewedstrijd, die van 13 tot en met 19 augustus 2018 door België en Nederland trekt.

Tijdens de wedstrijd in augustus zijn ze alom aanwezig: ze gaan met het publiek en klanten van Binck in gesprek en doen dagelijks verslag voor de BinckBank Tour-kanalen in de vorm van columns en (video)analyses.
 • Tourfact nummer 4

  Honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours.

 • Tourfact nummer 5

  Vorige winnaars: Niki Terpstra, Tim Wellens, Mark Cavendish en Peter Sagan.

 • Tourfact nummer 6

  Event wordt uitgezonden op Sporza, NOS en Eurosport.

Daarom sponsoren wij deze wielerronde

placeholder

Ten eerste is wielrennen een bijzonder populaire sport onder onze klanten. Onze beleggers kijken niet alleen naar de sport, maar beoefenen deze ook actief. Verder is wielrennen in Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk razend populair – en dit zijn precies de landen waar BinckBank actief is.

Net zoals Binck de beleggingswereld toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen – wat we trouwens blijven doen – willen we ook de topsportwereld van het wielrennen nog dichter bij de fietsminnende Lage Landen brengen.

Door deze tour zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt het een uitgelezen kans om onze klanten in een informele setting te ontmoeten en een bredere doelgroep aan te spreken. Dit past bij de verbreding van de dienstverlening in de komende jaren. En met de sponsoring van dit evenement blijft topwielrennen de komende vijf jaar te zien in Nederland en België.

Ook dat vinden we erg belangrijk

 

Voor wie is de BinckBank Tour?

De BinckBank Tour is er voor alle wielerfans in Europa. Voor klanten, onze medewerkers en alle geïnteresseerden. We brengen wielrennen écht dichtbij met unieke ervaringen. Niet voor de happy few, maar toegankelijk voor (bijna) iedereen.

Hoe ziet die toegankelijkheid eruit?

Klanten en medewerkers worden ook uitgenodigd.
Wielerfans kunnen zich inschrijven voor de BinckBank TEAM Time Trial: dit is een tijdrit over het officiële parcours en wordt op 8 augustus gereden in de ochtend voordat de profs hun tijdrit tijden.
We gaan nieuwe technieken inzetten zodat u de koers nog beter kan volgen en u inzichten meekrijgt.