FAQ

Algemeen

Stap 1 - Open hier uw gratis rekening bij BinckBank.
Naast het openen van een rekening heeft u meteen ook de mogelijkheid om een transfer van uw effectenportefeuille naar BinckBank aan te vragen.

Stap 2 - Afdrukken, ondertekenen en opsturen naar BinckBank 
Nadat u de ingevulde overeenkomst hebt afgedrukt, dient u nog uw tegenrekening toe te voegen en de MiFID-vragenlijst in te vullen. Tenslotte verzoeken wij u de overeenkomst te ondertekenen en samen met een kopie van uw identiteitskaart naar BinckBank op te sturen.

Stap 3 - Identificatiestorting
Binnen twee werkdagen ontvangt u per post uw rekeningnummer. Vervolgens activeert u uw rekening met een identificatiestorting vanaf slechts 1 symbolische euro.

Stap 4 - Wachtwoord 
Zodra uw storting binnen is, ontvangt u per e-mail uw wachtwoord. Vanaf dat moment kan u meteen aan de slag.

Onze medewerkers helpen u graag bij het openen van uw rekening!
Bel het gratis nummer 0800 - 50 320
Bij BinckBank krijgt u alles wat u nodig heeft om succesvol te beleggen: sterke en transparante tarieven, een uiterst compleet, gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en een persoonlijke, deskundige service. U krijgt alle actuele informatie en een hele reeks slimme tools ter beschikking. Dit alles zonder verborgen kosten. Verder is er slechts een minimale inleg van 1 symbolische euro nodig om uw rekening te openen. Bovendien boekt u uw portefeuille gemakkelijk over. Binck is er voor iedere zelfstandige belegger, ongeacht de omvang van uw vermogen en de mate waarin u actief bent op de beurs.
BinckBank herbelegt uw geld niet in risicovolle beleggingen, en is financieel gezond. Uw aandelen blijven altijd in uw bezit en u kunt alleen overboeken naar uw eigen privé-rekening. Absoluut veilig dus. Meer weten over veiligheid?
BinckBank is maximaal geautomatiseerd en maakt gebruik van de modernste systemen. Een kostelijk kantoornetwerk en dure adviseurs hebben we niet. Daardoor kunnen we messcherpe transactietarieven hanteren. Er is ook geen sprake van "verborgen kosten". Geen regeltarief, minimum bewaarloon, dividendkosten of extra assignment- en exercisekosten. Onze tarieven zijn laag en glashelder. Bekijk het overzicht van onze tarieven.
BinckBank heeft in België slechts 1 kantoor, gevestigd aan Italiëlei 124 bus 101 te 2000 Antwerpen, waar u steeds welkom bent.

Onze medewerkers staan u graag te woord in ons kantoor, via telefoon of via e-mail. Meer informatie over onze openingsuren vindt u op onze contactpagina.
Neem hiervoor contact op met de Klantenservice & Orderdesk van BinckBank via 03 - 303 31 11. Wij zorgen ervoor dat u binnen enkele minuten nieuwe inloggegevens in uw mailbox heeft.
Vul het overstapformulier in en stuur het door naar BinckBank (Retouradres: Antwoordcode – BinckBank – DA 852-354-3 – 2018 Antwerpen). Wij nemen dan contact op met uw bank en regelen de transfer voor u.

Wanneer de transfer heeft plaatsgevonden, zal uw bank u een borderel (officieel bewijsstuk) ter beschikking stellen met de transferkosten. Stuur een kopie van dit document door naar BinckBank per mail, fax (03 - 234 04 14) of via de post.

Vervolgens activeren wij uw gratis transactietegoed – BinckBank vergoedt immers de kosten die uw bank in rekening brengt voor het overboeken van uw effecten en bent u klaar om te beleggen. Meer info en voorwaarden vindt u hier.

Overigens is het mogelijk om uw overgeboekte effecten te waarderen tegen de oorspronkelijke aankoopprijs. Zo wordt het rendement waarheidsgetrouw in uw portefeuille weergegeven. Neem hiervoor contact op met de Klantenservice & Orderdesk van BinckBank via 03 - 303 31 11.
Neem gerust contact op met de Informatiedesk. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord. U vindt onze openingsuren en contactgegevens hier terug.

Natuurlijk kunt u onze Informatiedesk ook mailen via info@binck.be. BinckBank streeft er naar elke e-mail die op werkdagen voor 20:00 wordt ontvangen binnen één uur te beantwoorden.

Zelf beleggen

BinckBank is er voor iedere zelfstandige belegger. Dus ook voor u. Ongeacht de omvang van uw vermogen en de mate waarin u actief bent op de beurs. Ons beleggingsproduct is afgestemd op ieder type belegger. Van de buy & hold belegger die jaarlijks enkele aanpassingen in zijn portefeuille doorvoert. En de actieve tot zeer actieve belegger die maandelijks tot wekelijks enkele transacties verricht. Zelfs voor de (semi-)professionele daytrader die dagelijks actief is op de beurs, is BinckBank ideaal.
Ook als u niet actief belegt, loont het de moeite bij ons een rekening te openen. Bij BinckBank belegt u tegen messcherpe en glasheldere tarieven: vanaf € 7,25 (order tot € 2.500 op Euronext Brussel). Ideaal om uw portefeuille goed te spreiden. U betaalt alleen transactiekosten!
Nee, dat kan niet. Dit komt door de strenge Belgische wetgeving op het vlak van de bescherming van minderjarigen. Contacteer ons om te overlopen wat wél mogelijk is op 0800 - 50 320.
Bij BinckBank hebt u keuze uit de volgende wereldmarkten:
  • Euronext: Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon
  • Eurobeurzen: Dublin, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Wenen, Luxemburg en Zürich, alsook Eurex
  • Scandinavische beurzen: Kopenhagen, Oslo, Helsinki en Stockholm
  • US: NYSE, Nasdaq, Amex, OTC en CBOE
  • Canada: Venture Exchange en Toronto Stock Exchange (TSX)

Absoluut. Met dit formulier kan u een rekening openen voor een vennootschap. Als maatschap of beleggingsclub helpen wij u graag verder met het openen van een rekening via het gratis telefoonnummer 0800 - 50 320 of via info@binck.be.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen hebt. Wij helpen u graag verder.

Eenvoudig, snel en veilig. Ga naar www.binck.be en klik rechtsboven in het scherm op 'Inloggen' naast het slotje. Vul vervolgens in het inlogscherm uw rekeningnummer en wachtwoord in en klik op 'Inloggen'. Binck hecht enorm veel waarde aan veilig online bankieren en kijkt permanent of de beveiliging van uw portefeuille nog voldoet aan de laatste normen. Daarom is er gekozen om een bijkomende verificatie per SMS in te voeren tijdens het inloggen.

Klik hier om direct naar het inlogscherm van BinckBank te gaan.

Laten Beleggen

BinckBank werkt niet met vooraf vastgestelde profielen, maar werkt met een volledig persoonlijk beheerplan gebaseerd op uw risicobereidheid, beleggershorizon en financiële situatie. De dynamische beleggingsmix zorgt ervoor dat het beheer in lijn blijft met uw mogelijkheden en wensen.

De structuur van BinckBank Laten Beleggen fiscaal vriendelijk, er zijn geen in- of uitstapkosten en u betaalt een zeer lage jaarlijkse beheervergoeding van 0,60%.

Bij BinckBank monitoren we uw beleggingen continu. Uw beleggingsmix wordt aangepast afhankelijk van de prestaties op de financiële markten. Bij dalende markten gaan we voor behoud van uw geld, bij stijgende markten gaan we voluit voor de groei van uw kapitaal.

BinckBank Laten Beleggen is transparant en gebruikersvriendelijk. U kan de stand van zaken 24/7 volgen via onze app of op de website.
Binckbank belegt onderliggend in Trackers of ETF's met een maximale jaarlijkse kost van 0,35%.
 
Trackers hebben als voordeel dat ze een ruime spreiding talen en lage beheerskosten hebben. Bovendien zijn ze vlot verhandelbaar, wat het rendement ten goede komt.

De keuze voor trackers volgt uit de ruim gedocumenteerde vaststelling dat actieve managers gemiddeld genomen de markt niet verslaan voor afhouding van kosten.

Een uitgebreide uitleg kan u nalezen in de handleiding Laten Beleggen.
Aangezien het hier gaat om een persoonlijk beheerplan, zijn de rendementen per klant totaal verschillend. Afhankelijk van de beleggingshorizon, financiële situatie en kennis & ervaring van de klant wordt er namelijk op een verschillende manier belegd.

Daarnaast zorgt ook het instapmoment en de jaarlijkse evaluatie van uw beheerplan voor het behaalde rendement.

Nieuwsgierig naar welk rendement u kan verwachten? Lees de verhalen.
De minimale inleg van Binck Laten Beleggen is € 10.000. Ook als uw vermogen eventueel onder die grens zou zakken (door vb. koersdalingen), blijven wij uiteraard met 100% inzet uw vermogen beheren.
Voor een vennootschap is het momenteel niet mogelijk een Binck Laten Beleggen rekening te openen.
Nee. Enkel meerderjarigen kunnen een rekening bij BinckBank openen.
U kan een overschrijving ingeven naar uw persoonlijk IBAN-nummer Laten Beleggen. Dat nummer kan u terugvinden op de website na het invullen van uw vragenlijst.

Nadien kan u dat nummer ook terugvinden wanneer u ingelogd bent op uw Laten Beleggen rekening, vlak onder de groene menubalk. LET OP: Uw rekeningnummer van Laten Beleggen is verschillend van uw eventuele rekening(en) Zelf Beleggen. (Uw gebruikersnummer is wel dezelfde.)
Van zodra er een bedrag op uw Laten Beleggen rekening is gestort, beleggen we dit automatisch volgens uw huidige beleggingsmix. Daarnaast wordt er maximaal 1% in cash aangehouden.

Normaalgezien zijn twee werkdagen na het ontvangen van de gelden op uw rekening de posities aangekocht en zichtbaar.
U kan te allen tijde stoppen met Laten Beleggen. Voor het opzeggen van uw Laten Beleggen rekening, kan u ons contacteren op het nummer 03 - 303 31 11.

Bij Binck raden we wel aan om een minimale beleggingstermijn van 5 jaar of langer.
De beheervergoeding is 0,6% per jaar inclusief BTW over het gemiddelde beheerde vermogen van dat jaar. De beheervergoeding wordt automatisch per kwartaal in rekening gebracht.
De kosten voor het obligatiefonds bedragen 0,40%.

De kosten voor het aandelenfonds bedragen 0,55%.

De onderliggende Trackers hebben een gemiddeld maximaal jaarlijks kostenpercentage van 0,35%.

Bovenstaande kosten worden automatisch en dagelijks verrekend in uw rendement.
Nee, als Belgisch ingezetene particuliere belegger is dat niet nodig. Alle verschuldigde belastingen worden door BinckBank automatisch ingehouden.
Door de fiscaal vriendelijke structuur van Binck Laten Beleggen bent u geen beurstaks verschuldigd bij in- of uitstap of een eventuele herverdeling van uw beleggingsmix.

Wanneer u bij een eventuele uitstap of herverdeling van uw beleggingsmix winst realiseert op het obligatiegedeelte, is er een meerwaardebelasting van 30% geldig (vanaf 01-01-2017) op de gerealiseerde meerwaarde in obligaties (Reynderstaks). Deze wordt via uw geldrekening automatisch ingehouden door BinckBank.