Laten Beleggen vs. Zelf Beleggen

Tussenstand 1

In oktober 2019 daagden we onze klanten uit om ons online vermogensbeheer, Laten beleggen, te verslaan.
De wedstrijd startte op 30 november 2019. We geven graag een korte update van de resultaten (t.e.m. 19/3):

84 % doet het beter met Laten Beleggen

84% van de deelnemers behaalde een hoger rendement met een Laten Beleggen- dan met een Zelf Beleggen-portefeuille. De minderheid die er wel in slaagde om beter te presteren dan Laten Beleggen, heeft dat te danken aan een weinig gespreide portefeuille van minder dan 10 aandelen of het gebruik van hefboomproducten zoals opties. Sommige onder hen hadden wel een portefeuille dat bestond uit meer dan 10 posities maar dat onvoldoende gespreid is over verschillende sectoren en regio´s. Deze portefeuilles kunnen dus potentieel heel goed presteren maar zijn ook onderworpen aan grotere risico's.

Gemiddelde meerprestatie is -11,22%

De gemiddelde meerprestatie van de Laten Beleggen-portefeuilles bedroeg -11,22%. Deze meerprestatie wordt berekend als het verschil tussen het gemiddeld rendement van de deelnemende Laten Beleggen-portefeuilles en het gemiddeld rendement van de deelnemende Zelf Beleggen-portefeuilles. Indien het resultaat positief is, hebben de Laten Beleggen-portefeuilles het dus beter gedaan dan de Zelf Beleggen-portefeuilles. We herinneren u er uiteraard graag aan dat Laten Beleggen een beleggingsdienst op lange termijn is.

De gemiddelde prestatie van de portefeuilles in Zelf Beleggen bedraagt sinds de start van de ‘wedstrijd’ -25 %; die van de portefeuilles in Laten Beleggen -14%

Macro-economisch

Update 1

Het tij keert op de beurs

De voorbije maanden waren heel onvoorspelbaar op de beurs. We eindigden het jaar met één van de beste prestaties sinds de crisis. De wereldmarkten deden het bijzonder goed, met Rusland (+59,6%) en Griekenland (+51,8%) als grootste uitschieters. Ook België scoorde met +27,4% erg hoog. En dan was het opeens zover. De beurs daalde. En hard ook.


bg-0216

Waarom kern-satelliet een slimme strategie is

Op 1 paard wedden kan uitzonderlijk zeer lucratief zijn, maar gaat meestal gepaard met de nodige dosis geluk of voorkennis. In de meeste gevallen loopt dit echter falikant af.

bg-0217

Hoe omgaan met een fors gedaalde portefeuille

De beurzen zakken in en de olieprijs keldert. Hoe kan u hier als belegger het beste mee omgaan? In dit artikel geven wij u enkele tips om het hoofd koel te houden.

Maak een afspraak

Benieuwd naar wat BinckBank voor u kan betekenen en wenst u hierover een persoonlijk gesprek?
Vul dan onderstaand formulier in en we contacteren u om een afspraak vast te leggen, bij u thuis of op kantoor.


Bedankt! U ontvangt de kortingscode binnenkort in uw mailbox.

Wij verwerken uw persoonsgegevens steeds in overeenstemming met onze Privacy Verklaring en zullen deze enkel gebruiken om u te contacteren om een afspraak vast te leggen.