Safety first, ook bij BinckBank

BinckBank is een gezond bedrijf. Toch vinden we het belangrijk u duidelijk te informeren over de waarborgen die BinckBank u biedt om uw effecten én uw tegoeden te beschermen. Bij BinckBank omvat een rekening zowel een effectenportefeuille als een geldrekening. Voor beiden hanteren we 4 afzonderlijke veiligheidsmechanismen:

Toegang in twee stappen

BinckBank hecht enorm veel waarde aan veilig online bankieren. We waken onophoudelijke over de beveiliging van uw portefeuille en of die nog voldoet aan de laatste normen. Daarom hebben we ervoor gekozen om een bijkomende verificatie per SMS in te voeren tijdens het inloggen.

Verzekering van uw tegoeden

BinckBank maakt deel uit van het Deense Saxo Bank en is aangesloten bij het Nederlandse depositogarantiestelsel (DNB). Uw tegoeden op de geldrekening zijn hierdoor verzekerd tot een bedrag van € 100.000 per persoon (ongeacht het aantal rekeningen). In het geval van een gemeenschappelijke rekening geldt dit per persoon.

Strenge overheidscontrole

BinckBank, dat deel uitmaakt van het Deense Saxo Bank, staat onder toezicht van zowel de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de Nationale Bank van België (NBB) als van de toezichthoudende overheden in Nederland (de Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM)) en is een toegelaten instelling van Euronext en Eurex.

Vaste tegenrekening

Het geld van uw effectenrekening bij BinckBank wordt enkel overgeschreven naar een vaste externe tegenrekening bij uw gewone bank. U geeft deze zichtrekening vooraf op. Zo komt uw geld nooit in de verkeerde handen terecht.