Uitlenen van effecten?
Dat loont bij BinckBank

Maak kans op extra rendement op uw beleggingsportefeuille via securities lending.

Start vandaag met Zelf Beleggen

Standaard leent BinckBank de effecten van zijn klanten niet uit. Via securities lending kan u de effecten in uw portefeuille uitlenen aan een 3e partij. In ruil daarvoor krijgt u een vergoeding, die na aftrek van de kosten 50/50 wordt verdeeld.

 

Extra rendement

Enkel bij BinckBank wordt de vergoeding, na aftrek van kosten, 50/50 verdeeld tussen u en BinckBank. Zo maakt u kans op een mooi extraatje op uw beleggingsportefeuille.

 

Eenvoudig activeren

Als Zelf Beleggen klant van BinckBank kan u de dienst ‘uitlenen van effecten’ eenvoudig activeren en stopzetten wanneer u dit wenst.

 

Handel in alle veiligheid

U kan op elk moment uw effecten blijven verkopen, ook al zijn ze uitgeleend. Bovendien behoudt u het recht op dividend over de uitgeleende aandelen.

 

Het uitlenen van effecten in cijfers

   

Update cijfers tot en met 10/02/2019


Het uitlenen van effecten hangt af van vraag en aanbod op de uitleenmarkt. Dankzij de Hotstock lijst 50 kan u zien welke aandelen topfavoriet zijn bij uitleners.

Wat zijn de risico’s van uitlenen van effecten?

Omdat Binckbank uw tegenpartij is, loopt u tegenpartijrisico op ons. Toch is uitlenen van effecten veilig. We zorgen er immers voor dat er altijd voldoende onderpand aanwezig is bij ons. Mocht er iets met BinckBank gebeuren, dan wordt dat onderpand gebruikt om hetzelfde aantal uitgeleende effecten aan u terug te bezorgen. Indien het onderpand is niet voldoende is, houdt u een restvordering over op BinckBank.


Als uw effecten worden uitgeleend, behoudt u het economisch risico op de effecten. Dit betekent dat uw koersrisico blijft lopen op de uitgeleende effecten.