Uitlenen van effecten?
Dat loont bij BinckBank

Maak kans op extra rendement op uw beleggingsportefeuille via securities lending.

Start vandaag met Zelf Beleggen

Standaard leent BinckBank de effecten van zijn klanten niet uit. Via securities lending kan u de effecten in uw portefeuille uitlenen aan een 3e partij. In ruil daarvoor krijgt u een vergoeding, die na aftrek van de kosten 50/50 wordt verdeeld.

 

Extra rendement

Enkel bij BinckBank wordt de vergoeding, na aftrek van kosten, 50/50 verdeeld tussen u en BinckBank. Zo maakt u kans op een mooi extraatje op uw beleggingsportefeuille.

 

Eenvoudig activeren

Als Zelf Beleggen klant van BinckBank kan u de dienst ‘uitlenen van effecten’ eenvoudig activeren en stopzetten wanneer u dit wenst.

 

Handel in alle veiligheid

U kan op elk moment uw effecten blijven verkopen, ook al zijn ze uitgeleend. Bovendien behoudt u het recht op dividend over de uitgeleende aandelen.

 

Het uitlenen van effecten in cijfers

   
gr-0003

Update cijfers tot en met 01/04/2021


Het uitlenen van effecten hangt af van vraag en aanbod op de uitleenmarkt. Dankzij de Hotstock lijst 50 kan u zien welke aandelen topfavoriet zijn bij uitleners.

Uitlenen van effecten, gevaarlijk?

U bent bekend met Uitlenen van Effecten, maar u vertrouwt het nog niet helemaal? Neem uw twijfels weg dankzij de handige whitepaper 'Uitlenen van Effecten, interessanter dan u denkt'. Daarin krijgt u antwoord op 10 vragen, zoals :


  • Wie is er eigenaar tijdens het uitlenen van mijn effecten?
  • Waarom krijg ik wel/geen dividend bij het uitlenen?
  • Wat is de impact van shorters op uitlenen van effecten?