Welkom bij BinckBank

Introductie voor gevorderden

Geavanceerde orders

Uw winst beschermen en uw risico beperken: dat zijn geavanceerde orders in een notendop. U bepaalt zelf de grenzen waartussen u wil bewegen. Wordt aan de voorwaarden (die u hebt ingesteld) voldaan? Dan pas koopt of verkoopt u. Op deze manier beschermt u uw portefeuille beter tegen schommelingen in de markt.

U vindt bij ons 3 types geavanceerde orders: trailingstop, koerslimiet en bracketlimiet.

Trailingstop

Met de trailingstop profiteert u wél van een koersstijging, maar beperkt u uw risico bij een koersdaling (of andersom). Dat mechanisme werkt als volgt: met een trailingstop zet u de stopprijs op een aantal punten vast, onder of boven een koers. BinckBank houdt voor u in de gaten of die stopprijs wordt doorbroken en geeft dan automatisch uw order door. Zie het als een bergbeklimmer die zich zekert na elke 10 meter. Zo kan hij nooit verder vallen dan zijn laatste zekering.

Koerslimiet

Bij een koerslimiet let BinckBank er voor u op wanneer de koers van een bepaalde index of een bepaald aandeel het ingestelde prijsniveau (stopprijs) dat u hebt ingesteld, bereikt. Is dat het geval, dan zorgt BinckBank er automatisch voor dat uw order naar de beurs wordt verstuurd. Ter vergelijking kan u denken aan een wekkerradio die u instelt om af te gaan om 7 uur.

Bracketlimiet

Met een bracketlimiet stelt u een boven- en ondergrens in. Zo neemt u op tijd uw winst en wordt uw verlies automatisch afgekapt. BinckBank houdt voor u in de gaten of de koers buiten uw bandbreedte komt, en stuurt in dat geval uw order naar de beurs. Denk aan de werking van de thermostaat in uw huis. Wordt het koud, dan gaat de kachel aan. En is het te warm, dan gaat het vuur weer uit. Dit werkt net zo voor het kopen en verkopen van aandelen.